Adfunding
Image default
Marketing

Hoe belangrijk is social media voor een bedrijf?

Sommige mensen vinden het niet belangrijk, andere mensen doen er soms wat mee en weer andere mensen nemen het SEO pakket om het zo goed mogelijk te optimaliseren. Ik heb het natuurlijk over social media. Als je de laatste tijd een beetje zit op de verschillende platforms zoals Twitter, Facebook, Instagram en TikTok lijkt het wel alsof elk bedrijf die jij kent een pagina heeft op deze sites. Het lijkt wel alsof het onmisbaar is voor deze bedrijven. Alhoewel je zou denken dat een supermarkt niet veel te zoeken heeft op een platform zoals TikTok halen ze er toch een hele hoop uit. Hoe werkt sociale media nou eigenlijk en waarom is het zo onmisbaar voor bedrijven?

Hoe werkt sociale media voor bedrijven?

Praktisch gezien werkt sociale media voor bedrijven hetzelfde als hoe het werkt voor jij en ik. Ze moeten gewoon een account aanmaken met een e-mailadres en een wachtwoord. Wanneer dat gedaan is zullen ze bepaalde acties verrichten om meer volgers te krijgen net zoals iedereen dat zou doen. Het verschil komt wanneer het account begint met content plaatsen. De normale man plaatst namelijk foto’s om kleine stukjes van zijn leven te laten zien, alhoewel een bedrijf vaak ook doet alsof dit het geval is zit er vaak iets anders achter. Bedrijven plaatsen namelijk content met de pure bedoeling om geld te verdienen. Dit doen ze op verschillende manieren maar het is uiteindelijk allemaal met hetzelfde doel. Meestal wordt dit niet vantevoren gezegd maar wordt het wel geïmpliceerd.

Waarom is het onmisbaar voor bedrijven?

De reden hiervoor is vrij simpel. Een hele hoop mensen waaronder veel jongeren zitten heel veel op sociale media. Waar bedrijven vroeger het beste konden adverteren op TV zijn er nu waarschijnlijk meer mensen online te vinden voor advertenties. Voor bedrijven geldt natuurlijk dat hoe meer mensen hun advertenties zien, hoe meer mensen hun producten zullen kopen. Sociale media is dus onmisbaar voor bedrijven.