Adfunding
2.adfunding.nl-Main-1000x1000px
Hobby en vrije tijd

Zo zorg je voor hogere productiviteit op de werkvloer

Een hoge productiviteit is zowel voor de werknemer als werkgever prettig. De werkgever kan zich gedwongen zien om werknemers over te laten werken. Werknemers kunnen zich gaan vervelen. Iedereen heeft dus baat bij een hogere productiviteit. Wij geven een aantal business tips waardoor de productiviteit op de werkvloer omhoog gaat.

 

Zorg voor de omgeving

 

Planten verbeteren het concentratievermogen en de arbeidstevredenheid van mensen. Planten helpen ook om de CO2 op te nemen die we met z’n allen op de werkvloer uitademen. Bij de inrichting van de werkplek is het goed om te bedenken dat het kleurgebruik invloed heeft op de sfeer. Blauw of groen bevorderen de concentratie en geel zorgt voor energie. Bij meer verlichting worden mensen productiever. Dit gaat wel weer ten kostte van de creativiteit. Denk hier dus over na bij het maken van een lichtplan. Kantoortuinen die je op steeds meer plekken ziet verschijnen, doen de productiviteit geen goed. Zorg in ieder geval voor ruimtes waar mensen geconcentreerd kunnen werken.

 

Aandacht voor de werknemer

 

Fitte werknemers zijn een stuk productiever. Zorg voor voldoende beweging, ook tijdens je werkdag. Stuur je collega geen mailtje, maar loop even langs en pak wat vaker de trap. Ook een bureau waarachter je kunt staan of een bureaufiets maken je alerter en dus productiever. Drink voldoende water om uitdrogen te voorkomen en probeer het aantal kopjes koffie te beperken. Naast aandacht voor je gezondheid is de planning van je werk ook belangrijk. Door beter te plannen werk je effectiever. Mail kan zorgen voor veel afleiding. Leer jezelf aan om niet vaker dan twee keer per dag op vaste momenten je mail te checken. Tenslotte zorgt het hebben van een gezamenlijke doelstelling voor meer productiviteit. Creëer een wij-gevoel en vier de samen behaalde doelstellingen.

 

https://businessinsiders.nl/

Gerelateerde artikelen

Wandelen naar Machu Picchu

Een diamond painting in Nederland bestellen? Zoek niet verder

Wat is het beste: boekhouding zelf doen of uitbesteden