Adfunding
Image default
Dieren

Een mollenklem kopen bij ons

De grootste nachtmerrie van de gazonbezitter is op een ochtend wakker worden en molshopen aantreffen in de tuin. In één nacht kunnen ze uw gazon ruïneren. Om de mol te vangen kunt u vervolgens een mollenklem kopen en de mollenklem plaatsen. Maar wat is een mollenklem precies en waar kunt een mollenklem kopen en hoe werkt het plaatsen ervan??

Wat is een mollenklem?

Een mollenklem kopen is de handigste manier om een mol te vangen. Een mollenklem is een metalen voorwerp dat onder spanning in een mollengang kan worden geplaatst. Het principe achter de klem is dat de mol de klem laat dichtslaan door over een pal te bewegen. Daardoor berooft de mol zichzelf van het leven. Probleem opgelost zou je zeggen. Een mollenklem kopen kan bij diverse zaken.

Hoe plaatst u succesvol een mollenklem?

Een mollenklem kopen? De volgende stap is het plaatsen ervan/ Voor het plaatsen van een klem moet u eerst op zoek naar een gang waardoor de mol zich beweegt. Plaats een klem nooit in het uiteinde van een molshoop. Het beste kunt u op enige afstand van een molshoop een gang opsporen en deze van bovenaf voorzichtig open maken. Spoor gangen op door met de hand te voelen naar welke kant een gang loopt vanuit de molshoop. Wie een molshoop open maakt merkt dat er aan de onderzijde en soort van t-splitsing zit. De meest eenvoudige manier van een mollenklem plaatsen is de klem op dit punt in de gang te zetten. Plaats de klem vervolgens onder spanning terug in de gang. Zet de klem zo neer dat de mol in de lengte richting door de klem moet lopen. Dek de opening van de gang af met een stuk graszode. Spoor bij voorkeur een gang op die van het jachtterrein naar de verblijfplaats van de mol leidt. De mol zal dan ongeveer 6 keer per dag de klem passeren.