Adfunding
Image default
Eten en drinken

Alles wat je moet weten over Billtong VS beef jerky

Wat is biltong? En wat is het verschil tussen biltong en beef jerky?

Als dat vragen zijn die je hebt, ben je op de juiste plaats! Dit artikel zal in detail het verschil uitleggen tussen de traditionele Zuid-Afrikaanse snack die bekend staat als biltong en de Amerikaanse beef jerky. We beginnen met de basisvragen en gaan zelfs in op hoe biltong smaakt en waar biltong van gemaakt is. Loopt het water je al in de mond? Mij wel!

 

WAT IS BEEF JERKY?

Jerky is een Zuid-Amerikaanse term die oorspronkelijk als “Chirkie” werd geschreven en “verbrand vlees” betekent. Traditionele Amerikaanse beef jerky is rauw vlees, gemarineerd en gedroogd in een hete ontvochtings cabine.

 

WAT IS BILTONG?

In Zuid-Afrika is Biltong de term voor met lucht gedroogd rundvlees. Het is een samenstelling van twee oude Nederlandse woorden – Bil en Tong. Vroeger werd er gezegd dat de slokdarm de weg van de tong naar de bil was. Originele Billitong werd gemaakt van gemarineerd en gedroogde slokdarm en het omliggende weefsel daarvan. Meestal van een rund. Tegenwoordig is het gewoon een reep vlees dat gemarineerd en gedroogd is. Gedroogd en dus niet gekookt of gebakken! Het vlees is gepekeld en gedroogd zodat het product maanden lang houdbaar is.

 

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN BILTONG EN BEEF JERKY?

Het grote verschil tussen biltong en beef jerky is de manier waarop het wordt bereid. Het grootste verschil in bereiding is dat beef jerky overwegend door hitte wordt gedroogd en biltong overwegend door een lage luchtcirculatie. Biltong bevat ook niet veel toegevoegde maïssiropen en is meestal suikervrij. Beef jerky daarentegen bevat wel toegevoegde suikers.

 

Billtong en beef jerky lijken wel op elkaar en toch komt beef jerky meer voor in de VS en is Billtong typisch Zuid Afrikaans. Wil je online vlees bestellen? Billtong is niet overal te krijgen in Nederland, maar wel online!

https://bramfreshfood.nl/product-categorie/vlees/