Adfunding
Image default
Bedrijven

Versterk uw spieren met fysiotherapie

Het volgen van fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van het herstel van uw lichaam. Na een operatie of ongeval kunt u door middel van fysiotherapie uw spieren opnieuw versterken. Ook bij rug- en nekklachten is het belangrijk om de omringende spieren te verstevigen. Een lichaam in balans is namelijk cruciaal om nieuwe blessures en klachten te voorkomen.

Wat doet de fysiotherapeut?

Tijdens een sessie fysiotherapie zal de fysiotherapeut u begeleiden bij verschillende oefeningen. De therapeut gaat doelgericht te werk rond bepaalde spiergroepen. Het doel is dat uw spieren weer krachtig en flexibel kunnen bewegen. Indien nodig, geeft de fysiotherapeut u massage- of stretchoefeningen die bedoeld zijn om uw spieren soepeler te maken. Fysiotherapie is nuttig voor jong en oud. De sessies gebeuren telkens op maat, aangezien elk lichaam en elke klacht anders is.

Verschillende behandelmethoden

In de praktijk ‘Snel Herstel Fysiotherapie’ te Almere wordt fysiotherapie aangevuld met verschillende behandelmethoden. Zo is het mogelijk om manuele therapie te krijgen, waarmee klachten behandeld worden die voornamelijk te maken hebben met de wervelkolom. Denk bijvoorbeeld aan hoofd-, nek- en schouderklachten. Maar ook pijn aan de lage rug en heup zijn goed te verhelpen via manuele therapie. De praktijk doet eveneens aan dry needling. Soms kunnen uw spieren zodanig gespannen zijn dat ze niet via oefeningen of massage los te krijgen zijn. Bij dry needling maakt men gebruik van dunne naalden voor het aanpakken van ‘knopen’ in een spier, zodanig dat de stijfheid en pijn verdwijnen. Daarnaast is er nog shockwave therapie, waarbij pijn in het lichaam wordt verminderd door middel van lichte schokgolven. Deze pijnloze methode is ontzettend efficiënt bij chronische klachten of peesproblemen.

Fysiotherapie Almere

‘Snel Herstel Fysiotherapie’ is een praktijk gelegen te Almere. U komt terecht in een rustige omgeving waar een persoonlijke aanpak centraal staat. Sinds Timothy Philips de praktijk oprichtte in 2014, bleef hij zichzelf bijscholen en volgt hij wetenschappelijk onderzoek op de voet. U bent dus verzekerd van de meest recente en efficiënte behandeltechnieken bij fysiotherapie Almere.

https://www.snelherstelfysiotherapie.nl/