Adfunding
Image default
Bedrijven

Speciaal taxivervoer: wat is het en voor wie is het er?

Voor diegenen die niet goed ter been zijn, is het niet makkelijk om te reizen met het normale openbaar vervoer. Treinen en bussen zijn vaak druk en gaan volgens een strikt tijdschema van plek naar plek. Voor hen is er een ander alternatief, namelijk het speciale taxivervoer. Zo is er bijvoorbeeld een taxi voor ouderen, of een taxi voor mensen met een handicap. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten speciaal taxivervoer die er zijn en de bijbehorende doelgroep.

Reizen met Valys

Voor de mensen die een chronische ziekte of een handicap hebben, is er de Valys. Dit is een vorm van speciaal vervoer dat zich extra focust op de chronisch zieken en gehandicapten. De Valys is daarom ook alleen bestemd voor mensen die zelf geen gebruik kunnen maken van het normale openbaar vervoer. Hiervoor is het noodzakelijk om een zogenaamde Valyspas aan te vragen, wat is te doen als u één van een lijst aan documenten bezit, waaronder een OV-begeleiderskaart, een gemeentelijke gehandicaptenparkeerkaart en een bewijs van de gemeente waarop staat dat u recht hebt op bovenregionaal vervoer uit de wmo.

Neem een luxe taxi voor ouderen

Ook voor de mensen die geen handicap of chronische ziekte hebben, maar wel lastig ter been zijn, is het mogelijk om gebruik te maken van speciaal vervoer. Dit komt dan meestal in de vorm van een taxi, die speciaal is ingericht voor toegankelijkheid voor ouderen en mensen met een rolstoel. Met een van deze taxi’s kunt u comfortabel reizen in een ruime en luxueuze wagen. Bij sommige taxidiensten is het zelfs mogelijk om een taxibus te huren, zodat u op weg kunt met een grotere groep mensen. Alle taxivoertuigen zijn telefonisch te boeken, maar reserveringen kunnen ook vaak via de website worden gemaakt.

https://denhaagtax.nl/taxi-voor-ouderen