Adfunding
Image default
Bedrijven

Ben jij op zoek naar een rijschool in Oss? Drie tips

Woon jij in de regio Oss en wil je gaan lessen bij een rijschool? Het vinden van een goede rijschool in Oss kan een hele opgave zijn. Waar moet je op letten? In dit artikel geven we je wat tips om jou te helpen een goede instructeur bij een goede school te vinden.

Tip 1. Ga niet voor de goedkoopste rijschool

Het kan heel verleidelijk zijn om te kijken naar de prijs per les. Toch is dit om een aantal redenen niet aan te raden. Ten eerste is goedkoop duurkoop: wie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, krijgt vaak niet wat hij of zij hoopt te krijgen. Er zitten namelijk grote verschillen tussen rijscholen in de regio Oss. De rijscholen met hogere prijzen zijn dus ook vaak de wat betere rijscholen.

Verder is het vergelijken op basis van prijs heel verraderlijk. De ene rijschool biedt namelijk lessen voor 45 minuten aan, terwijl de ander een volledig uur met je in een auto zit. Als ze allebei dezelfde prijs rekenen, krijg je bij de ene dus een derde meer les voor je geld.

Tip 2. Kies een rijschool die theorielessen aanbiedt

Voor je voor je praktijkexamen op mag, dien je je theoriediploma op zak te hebben. Dit kan als een vervelende, overbodige vereiste voelen, maar er is een reden dat ze dit als apart onderdeel verplicht stellen: de kennis die je opdoet, helpt je heel erg bij je praktijklessen. Je leert als onderdeel van je theorie onder andere over verkeersregels, borden en bijzondere situaties. Dit zijn dingen waar je in de auto echt wat aan hebt. Zoek daarom een rijschool die theorielessen aanbiedt. En boek meteen als je praktijklessen neemt ook je theorielessen.

Tip 3. Kies een rijschool met goede rapportcijfers

Net als de leerlingen aan wie ze les geven, krijgt een rijschool zelf ook een cijfer. In de eerste plaats krijgen ze deze van het CBR. Het CBR heeft op zijn site namelijk een lijst staan met daarop per rijschool het percentage leerlingen dat slaagt voor het praktijkexamen. Aan de hand hiervan kun je goed bepalen wat de beste rijscholen in Oss zijn.

Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd ratings bekijken die eerdere klanten aan de rijschool hebben gegeven. Kijk hierbij niet alleen naar het aantal sterren dat ze aan de rijschool hebben gegeven, maar lees ook de reviews van je mede-Oss’enaren.

https://rijschoolindenbosch.nl/rijschool-oss/