Adfunding
Bedrijven

Samenwerking Oriental Group en Frigo Group steeds hechter

Sinds de eerste kennismaking in 2007, is er sprake van een steeds hechtere samenwerking tussen de Frigo Group en Oriental Group.

Met 20 Amazing Oriental-vestigingen is de Oriental Group het bedrijf achter de grootste Aziatische supermarktketen in Nederland is. “Een groot deel van het assortiment wordt uit Azië geïmporteerd en moet gekoeld of ingevroren worden bewaard,” legt directie-assistente Yi Yan Chin uit. “Sinds een jaar of tien maken we daarbij dankbaar gebruik van Frigo Nieuw-Vennep.”

Door de bouw van een tweede eigen vriesopslag– en distributiecentrum in Ypenburg, kwam dit jaar een voorlopig einde aan de opslag in Nieuw-Vennep. Volgens directeur Hans van den Heuvel van Frigo Group Logistics vindt een deel van de cross-docking echter nog wel plaats bij de Frigo-vestiging vlakbij Schiphol. “Vandaaruit verzorgen wij de landelijke distributie van de Oriental Group-pallets.”

In goede banen

De verhuizing van het gekoelde en diepgevroren assortiment van het Frigo-vrieshuis in Nieuw-Vennep naar Ypenburg werd ook verzorgd door Frigo Group Logistics, dat daarvoor al een deel van het transport voor de Oriental Group in goede banen leidde. Yi Yan Chin: “De verhuizing beviel zo goed, dat we Frigo Group Logistics sindsdien nog vaker inschakelen bij het geconditioneerde transport tussen onze opslag- en distributiecentra, groothandels en supermarkten. Vooral de klant- en oplossingsgerichtheid van de Frigo-medewerkers spreekt ons bijzonder aan. Als wij iets laat doorgeven denken ze mee en proberen de verloren tijd weer in te halen.”

Een groot voordeel voor de Oriental Group is volgens haar ook dat Frigo Group Logistics combitransporten kan verzorgen, van zowel droogwaren, gekoelde producten als diepgevroren producten. Naast het andere opslag- en distributiecentrum, is ook het hoofdkantoor van de Oriental Group in Hoofddorp gevestigd. In het centrum van die gemeente is onlangs ook Amazing Toko geïntroduceerd: een nieuwe retailformule, die slim inspeelt op de gemakstrend in de samenleving.

http://www.frigogroup.com/