Adfunding
Image default
Electronica en Computers

Steeds meer mensen stappen over op smart deurbel

De deurbel bestaat al vele jaren. Sinds 1989 bestaat de deurbel hoe wij hem kennen. Een draadloze deurbel voorzien van een radiosignaal en batterij zonder dat er kabels getrokken hoefde te worden. Een uitvinding die verder geborduurd is op de ouderwetse deurklopper. Veel Nederlandse huishouden gebruiken nog steeds dezelfde soort deurbel uit 1989. Vaak hebben ze nu wel met andere melodietjes of een kastje die je in de tuin kan zetten als de bel gaat. In essentie is de deurbel hetzelfde gebleven. De bel geeft een geluid weer aan iemand in het huis als iemand voor het huis op de knop drukt. Het is dan van belang dat er iemand thuis is anders kan er verder niks gebeuren wanneer iemand aanbelt.

Overstap naar slimme apparaten

Hoewel veel mensen de gewone deurbel nog gebruiken zijn er toch redelijk al wat mensen overgestapt naar een slimme deurbel. Vanaf 2018 tot 2020 zijn de gebruikers van een slimme deurbel al verdubbeld. Tegenwoordig heeft zo’n 6 procent van de Nederlandse huishoudens een Slimme deurbel. 227 miljoen werd er in 2020 uitgeven aan slimme systemen in Nederland. Wat zijn eigenlijk de voordelen van een slimme deurbel.

Voordelen van een slimme deurbel.

Een slim apparaat is een apparaat wat in essentie verbonden is met het internet. Hierdoor kan het apparaat verschillende dingen communiceren aan de gebruiker. Een slimme deurbel is een deurbel met meer functies dan zijn voorganger uit 1989. Zo kan er bijvoorbeeld toch een interactie ontstaan wanneer er niemand thuis is doordat de deurbel een bericht afgeeft. Gebruikers zijn via een melding op de telefoon dat iemand heeft aangebeld. In de deurbel zit ook een slimme camera. Hierdoor kunnen gebruikers via de telefoon ook meteen zien wie er voor de deur staat. Dit kan altijd waar je ter wereld ook bent. Een ander voordeel is dat je via je telefoon meteen kunt communiceren door de ingebouwde speaker in de deurbel. Je kan zo bijvoorbeeld aan de postbode doorgeven dat je niet thuis bent en hij het pakketje onder de deurmat kan leggen. Ook kun je je deurbel gebruiken als beveiligingssysteem. De deurbel begint met opnemen zodra er beweging wordt gedetecteerd.  Als je huis smart is ingericht en je hebt ook een smart deurslot dan kun je in combinatie met de deurbel ook iedereen binnen laten. Veel winkels verkopen smart deurbellen. De bekendste zijn bijvoorbeeld een Nest of een eken v7.

https://finesmart.nl/collections/beveiliging/products/eken-v7-videodeurbel