Adfunding
Image default
Bedrijven

Radio commercial: van concept tot eindproduct

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een radio reclame?

Een radio commercial laten maken kost geld, zo simpel is het. Maar hoeveel precies? Dat leggen we uit in dit blogartikel. Er zijn meerdere factoren van invloed op de prijs van een succesvolle commercial. We kunnen onderscheid maken tussen een tweetal kosten voor radio reclame: de productiekosten en inkoop van zendtijd. Elke radiozender en omroep hanteert andere tarieven. Daarnaast is er natuurlijk een verschil tussen een lokale omroep en landelijke radiozender. Ook het tijdstip en de lengte van de commercial spelen een rol bij het berekenen van de kosten voor een radiospot.

De meest voordelige radiocommercial

Reclame maken op de radio voor minimale kosten, hoe goedkoop kan het eigenlijk? De meest voordelige radiocommercial is een eenstemmige commercial, gesproken zonder muziek. Deze basis commercial is te produceren vanaf €1.250,-, deze prijs is exclusief de zendtijd. Hierbij is een goede tekst van groot belang. Naarmate de wensen uitgebreider worden, bijvoorbeeld een tweede stem of extra muziek, zal de prijs van de commercial natuurlijk stijgen.

Radio reclame kosten

Omdat het uitzendgebied voor lokale radiostations relatief klein is, is het tarief voor de radiocommercial lager dan wanneer er landelijk wordt uitgezonden. Dus in een groot uitzendgebied. De meerprijs ligt in de buy out van de stemmen en bijvoorbeeld van de muziek. Kortom: de kosten voor een radioreclame variëren enorm. Een commercial voor de radio is niet een kant-en-klaar product dat je zomaar van een schap kan pakken. Om deze reden is het lastig om vaste prijzen voor radioreclames te benoemen.

Van begin tot eind

Is je interesse gewekt en sta je open voor radioreclame Maak dan kennis met productiebedrijf Murekla. Zij kunnen een radio commercial van concept tot eindproduct ontwikkelen voor jouw bedrijf. Ontdek de mogelijkheden en ontdek de wereld van radioreclame!

https://murekla.nl/