Adfunding
Image default
Bedrijven

3 tips voor het succesvol aanvragen van een financiering

Door de coronacrisis is het voor veel ondernemingen vrijwel noodzakelijk geworden om een financiering aan te vragen. Toch wordt de aanvraag voor deze financiering niet bij iedere onderneming goed gekeurd. Je kan je kans vergroten door rekening te houden met deze 3 tips, zodat je gegarandeerd een financiering kan krijgen.

Houd het realistisch en houd hoge kredietwaardigheid bedrijven

Zodra je een aanvraag gaat doen, is het belangrijk dat je met een positieve blik richting de toekomst kijkt, zodat je laat zien dat je grote verwachtingen hebt van jouw onderneming. Het is natuurlijk prima om trots te zijn op de onderneming die je vertegenwoordigt, maar het is ook belangrijk om niet op de zaken vooruit te lopen. Als je door de bank wordt beschouwd als een onrealistisch opportunist dan zal dat slecht reflecteren, waardoor je ook risico loopt om een hogere aflossingsverplichting te krijgen. Dit komt omdat je aflossingsverplichting ook gebaseerd wordt op kredietwaardigheid bedrijven.

Laat je sterke punten zien, maar ook je zwaktes

Bij het doen van een financieringsaanvraag is het natuurlijk goed om te vertellen wat de sterke punten zijn van jouzelf en je onderneming. Maar een aanvraag vol met enkel positieve dingen kan erg onnatuurlijk voorkomen. Vertel daarom dus ook over de zwaktes waarmee je te maken hebt en onderbouw deze met een oplossing die je hiervoor al hebt bepaald. Dit laat zien dat je alvast nadenkt over de oplossingen, wat vaak ambitievol overkomt.

Kijk ook eens bij een andere bank

Het voelt veilig om een financiering aan te vragen bij een bank waar je bekend mee bent. Maar het is niet zo dat dit de beste deal voor jou is. Kijk daarom ook rond bij andere banken, zodat je kan vergelijken op basis van tarief, aflossingsverplichtingen en andere gevraagde zekerheden.

https://bundelpay.nl/kredietwaardigheid-checken/