Adfunding
Image default
Bedrijven

Hoe kan je het beste krassen op je vloer voorkomen?

Krassen op de vloer kunnen op verschillende manieren ontstaan. Zo zie je bijvoorbeeld als snel krassen op de vloer bij het schuiven van meubilair, of het houden van een huisdier. Natuurlijk wil je dat jouw vloer er mooi uit blijft zien – iets waar krassen niet echt bij helpen. Om deze reden vind je hieronder meerdere manieren hoe jij het beste klassen op je vloer kan voorkomen.

Vilt onder stoel of tafel

De voornaamste boosdoener van het maken van diepgrondige krassen in een vloer is meubilair. Als de poten van een stoel of tafel scherp zijn, dan kan het een akelige kras achterlaten als je deze over de vloer schuift. Een goede manier om dit te voorkomen, is om viltjes te plakken onder stoelen of tafels, zodat de poten en de vloer niet in direct contact komen. Omdat viltjes zelf geen krassen achterlaten, hoef je je dus geen zorgen te maken.

Vloer oliën

Als je huisdieren hebt, dan is het de oplossing niet zo makkelijk als het plakken van vilt onder stoel of tafel. Huisdieren maken namelijk vaak krassen op de vloer met hun nagels, maar het is niet erg verstandig om vilt onder de nagels van je huisdier te plakken. Toch is er een andere oplossing voor het voorkomen van krassen, namelijk het beschermen van je vloer met twee lagen olie. Deze olie dient als beschermlaag tegen krassen, omdat de vloer sterker en slijtvaster wordt.

Houd het huis goed schoon

Een andere grote oorzaak van vele krassen in huis, is vuil zoals zand. Zodra er zandkorrels op je vloer liggen, zal er een groot risico zijn dat deze zullen zorgen voor kleine krasjes als je er bijvoorbeeld op staat. Daarom is het belangrijk dat je regelmatig stofzuigt om zandkorrels weg te halen, maar een schoenenborstel bij de ingang kan ook wonderen verrichten.

https://review-pagina.nl/