Adfunding
Image default
Bedrijven

De banen van de toekomst

Als je dertig jaar geleden zou zeggen welke banen er nu zou zijn, zou niemand zo kunnen zeggen wat er was. Simpelweg omdat bepaalde banen gewoon niet bestonden. Het is dus ook moeilijk te voorspellen wat de banen van de toekomst zullen zijn. Toch zijn er wel tendensen te zien, die een goede indicatie geven.

ICT beheerder vacature

Een ict beheerder vacature zal voorlopig nog niet zo verdwijnen. Een  ict beheerder vacature is nu al veelvoorkomend. Maar, het is natuurlijk wel denkbaar dat dit voorlopig alleen maar meer wordt. ICT is alleen maar meer belangrijk geworden, dus dat is wel voorspelbaar.

Automatisering

Je ziet het met alle zelfscan kassa’s wel waar het naar toe gaat: onbemande winkels. De vraag is steeds meer, in hoeverre je nog naar een fysieke winkel zou gaan. Voor het praatje bij de kassa hoeft het straks niet meer. Bovendien is de kans groot dat we met Avatars gaan werken. Banen in de virtual reality zullen daardoor wel eens als paddenstoelen uit de grond kunnen komen.

Zorgrobots

Bij sommige mensen springen de tranen in de ogen, bij het zien van een zorgrobot. Toch is de visie dat dit alleen maar meer gaat worden. Onder het mom van dat we geen tijd hebben en er een enorme vergrijzing is, zal de zorgrobot als een legitiem middel worden verkocht. De echte armoede is misschien wel, dat blijkt dat die robot een stuk meer menselijkheid laat zien dan de mensheid zelf.

Terug naar vroeger

Er is in dit alles ook een tegenbeweging te zien. Mensen die kiezen voor tweedehandskleding. Mensen die op de fiets langs de boeren gaan, om eten op te halen. Mensen die maar drie dagen in de week werken en de rest gebruiken om sociaal hun steentje bij te dragen. Het is misschien geen baan, maar het is mogelijk ook een onderdeel van de toekomst.

https://www.ictvacatures.me/vacature-systeembeheerder/