Adfunding
Image default
Bedrijven

Een architect inhuren

Wanneer jij gaat beginnen met het bouwen van jouw droomhuis of je woning gaat verbouwen, zodat het helemaal jouw stijl wordt, dan heb je waarschijnlijk een architect nodig. Als jij een project in de omgeving van Arnhem zoekt, kun je terecht bij architect Arnhem. Dan heb je een goede architect bij jou in de buurt.

Wat doet een architect precies?

Een architect ontwerpt huizen en andere gebouwen doormiddel van ontwerp- en bouw tekeningen. Naast huizen ontwerpt een architect ook verbouwingen en geeft advies over de inrichting. Hij begeleidt ook het technische en administratieve gedeelte van de verbouwing. Naast deze punten zijn er ook nog specialisaties. Een architect focust zich op één specialisatie of verdiept zich in meerdere specialiteiten.

Specialisaties:

– De informatie architect

Wanneer een architect deze functie op zich neemt, betekent dit automatisch dat er meerdere architecten met het project bezig zijn. Hij rapporteert aan de manager van het architectuurteam en richt zich op het proces en de informatie flow.

– De tuin en landschapsarchitect

Deze wordt ingezet door de overheid (maar kan ook particulier ingezet worden) om stadsparken en groen in een gemeente in te richten. Je kunt een tuinarchitect inhuren als je jouw tuin gaat verbouwen.

– De interieuradviseur

Deze geeft advies over de kleuren en aankleding van meubels, verlichting en accessoires. Hij maakt een verlichtingsplan, een moodboard en eventueel professionele foto’s van je woning.

– De binnenhuis architect

Een binnenhuisarchitect geeft advies over de inrichting van je huis en advies over bouwkundige constructies. Hij regelt bouw- en vergunningsaanvragen, stelt offertes op en is eventueel bevoegd om de bouw te begeleiden.

Zoals je kunt zien zijn er dus architecten voor veel verschillende specialisaties. Het kan een goed idee zijn om een architect in te huren voor al je grote projecten, bij sommige projecten is het zelfs zeer noodzakelijk om samen met een architect het project aan te gaan.

https://www.ihcarchitects.com/architect-arnhem/