Adfunding
Image default
Bedrijven

Zonder brokken, voor het eerst in de sneeuw rijden

Vooral als je nog nooit in de sneeuw hebt gereden, weet je niet goed wat je overkomt. Het rijden in de sneeuw vergt best wat van jouw kwaliteiten als chauffeur. Het kan best eng zijn om voor het eerst in de sneeuw te rijden. Daarom hier wat tips, zodat je met wat minder klamme handjes achter het stuur gaat zitten.

Goed zicht

Niks zo gevaarlijk, als te vroeg vertrekken en niet alle ruiten sneeuw- en ijsvrij te maken. Goed zicht is het belangrijkste. Tip? Verwijder ook bij de lampen de sneeuw. Het kan ook tijd schelen als je in ieder geval een dekje over de voor- en achterruit doet als je de auto neerzet. Zo bespaar je jezelf wat tijd, als je weer met de auto weg wil rijden.

Winterbanden

Ja daar komen ze weer, de winterbanden. Het is vaak zo’n uitstelklusje. Wel een gevaarlijk uitstelklusje. In Nederland weet je immers nooit wat het weer doet. En laat nu juist met sneeuw het zo belangrijk zijn dat je winterbanden moet hebben. Winterbanden hebben namelijk een dieper profiel en zorgen voor meer grip op de weg.

Blijf achter de strooiwagen

Het is verleidelijk, dat als je achter een langzame strooiwagen rijdt, deze wil inhalen. Maar, bedenkt je dan nog maar een keer goed. Jij hebt een meer veiligere weg, door die strooiwagen. Voor de strooiwagen is het hoogstwaarschijnlijk nog een stuk gladder op de weg. Daarnaast is het ook niet fijn voor jouw autolak. Bij het inhalen gaat jouw auto een hoop zout krijgen, van de strooiwagen. Bedenk maar eens wat dit met de lak van de auto doet, voordat je gaat inhalen.

Rijschool Sittard

Te eng allemaal? Neem dan eens gewoon weer een rijles bij bijvoorbeeld rijschool Sittard. Zij weten heel goed, hoe je goed moet rijden in de sneeuw. Bij rijschool Sittard zullen ze je uitleggen wat je moet doen, als de auto slipt. Met sneeuw heb je daar namelijk een verhoogt risico op. Heb je dit onder de knie? Dan zit de vast een stuk safer achter het stuur als het sneeuwt.

https://046rijopleidingen.nl/