Adfunding
Image default
Bedrijven

Hoe ga je om met schulden

Oei ik heb schulden, wat nu?!

Herken het probleem

Het is gebeurd voordat je er erg in hebt. Die nieuwe schoenen zijn toch wel erg gaaf, maar die broek ook! Dan toch maar allebei doen? Achteraf betalen en de betaling blijven uitstellen, omdat er onverwacht andere kosten om de hoek komen kijken, zorgt ervoor dat er veel mensen in de problemen komen. Daarnaast is het ook een herkenbaar probleem dat mensen zich door bijvoorbeeld ziekte, scheiding of werkloosheid dusdanig ellendig voelen, dat weglopen voor verantwoordelijkheden een reflexmatige reactie kan zijn. Wanneer iemand in zo’n situatie terecht komt, zijn oplopende schulden vaak onvermijdelijk, herkent ook deze bewindvoerder in Rotterdam.

Vraag om hulp

Als je eenmaal in de gaten hebt dat je financieel in een vervelende situatie terecht bent gekomen, kan het erg lastig zijn om daar zelfstandig uit te komen. Het probleem herkennen is namelijk stap 1, maar het probleem erkennen en er ook wat aan kunnen doen, is een hele andere uitdaging. Het gedrag dat tot deze situatie heeft geleid is namelijk niet zomaar verdwenen. Vraag daarom om hulp! Zeker één op de drie huishoudens in Nederland heeft een betalingsachterstand, dus er is niets om je voor te schamen. Iemand die van buiten mee kan kijken heeft vaak een heldere blik op de situatie en kan je daarom helpen je uitdaging aan te gaan.

Werk naar een oplossing

Nu je je probleem hebt herkend en hulp hebt ingeschakeld, kun je je probleem aan gaan pakken. Dit kan op verschillende manieren en hoeft helemaal niet zo zwaar te zijn. Deze bewindvoerder in Amsterdam biedt bijvoorbeeld ook de mogelijkheid tot mentorschap. Hierbij kunt u worden ondersteund, maar blijft u zelf handelingsbekwaam. Zo kan iedereen op een passende manier geholpen worden weer zelfredzaam te zijn met zijn of haar financiën.