Adfunding
Image default
Bedrijven

Gezonder eten maar blijven genieten?

Dat klinkt voor sommige mensen misschien als een leugen. Toch is het eerder omgekeerd. Je geniet minder, doordat je ongezond eet. Vaak komt er namelijk schuldgevoel bij kijken. Dat geeft stress en dat is sowieso niet goed. Verder is het natuurlijk zo, dat je van ongezond eten minder energie krijgt en je zit dan ook vaak minder lekker in jouw vel. Maar, hoe doe je dat dan? Gezond eten en genieten?

Laat het los

Ten eerste moet je eerlijk tegen jezelf zijn. Dat betekent ook dat je moet loslaten dat ongezond eten, altijd lekkerder smaakt. Dat is namelijk niet zo. Vaak krijg je na veel ongezond eten tegelijk vaak ook een hele erge dip. Ook niet fijn.

Lekker kruiden

Maar, hoe ga ik een wortel dan lekker vinden? Vraag jij je dat misschien wel vertwijfeld af? Het mooie is, dat hoef jij niet te vinden. Als er maar genoeg dingen zijn die gezond zijn die je wel lekker vindt, komt het allemaal wel goed. Is dat niet veel? Dan moet je echt aan de slag in de keuken.

In de keuken kun je namelijk met kruiden zoveel meer dan je denkt. Door de juiste kruiden en marinades te gebruiken kun je gezond eten, behoorlijk wat smaak geven. Wel op een gezonde manier. Dus het is nu niet de bedoeling, om meteen over al jouw groentes een grote pot zout te strooien.

Wat kan wel? Neem bijvoorbeeld bloemkool. Dit is erg lekker met een beetje zout en wat kerriekruiden, bijzonder lekker. Bloemkool kun je trouwens ook in plakken in de oven doen. Dat geeft ook weer een speciale smaak. Doe dit alleen niet te lang: anders is de bloemkool helemaal zwart.

Gezonde tapas

Houd je een feestje en wil je een alternatief voor chips en bitterballen? Kies dan voor gezonde tapas. Met gezonde tapas heb je lekker veel variatie. Zo is er voor iedereen wel iets lekkers bij. Daarbij kun je ook vooraf oefenen in de keuken, met het maken van gezonde tapas. Ondertussen al lekkere trek gekregen?

https://24taste.nl/gezonde-tapashapjes/