Adfunding
Image default
Bedrijven

Goede voornemens: waarom het misgaat!

Afvallen, gezonder eten, sporten, genoeg slapen, we willen het allemaal wel. Maar, veel mensen lukt het niet om het vol te houden. Er zijn een aantal valkuilen die je regelmatig tegenkomt. Als jij dit niet doet, dan heb je meteen een voorsprong. Zo kun je het een volgende keer wel volhouden.

Geen dieet schema en geen goede motivatie zijn funest

Als het om bijvoorbeeld gezonder eten gaat, gaan er al snel dingen mis. Wat zijn dan die valkuilen? Hier komen ze:

  • Perfectionisme
  • Te veel aanpakken
  • Geen duidelijke motivatie
  • Opgeven na een terugval
  • Geen dieet schema
  • Geen beloning
  • Geen maatje

Een toelichting? Het is vaak zo dat mensen ineens niks meer willen eten, wat ook maar enigszins ongezond is. Het is juist goed om af en toe ook iets ongezonds te eten. Het zorgt ervoor dat het ook leuk blijft voor jezelf. Je zult zien dat diegene die zo perfectionistisch begint, ook weer snel afhaakt. Ondertussen kun jij gewoon verder met jouw aanpak.

Je moet nooit meer dan één gewoonte tegelijk aanpakken. Vind je ook dat je ineens jouw huis helemaal aan kant moet hebben, op het werk de beste moet zijn en dat je ook nog moet beginnen met sporten? Zie je zelf ook al hoe onrealistisch dit is?

Wil je sowieso een goede gewoonte oppakken, dan moet je weten waarom je het wilt doen. Anders gaat het niet lukken. Op de moeilijke momenten moet je dit voor ogen houden en dat zou je voldoende moeten motiveren. Wees echter niet te streng voor jezelf: denk bij een terugval niet dat het geen zin heeft, maar pak de draad weer op.

Ben je een week goed bezig? Geef jezelf dan een beloning. In het begin kan het best zo zijn dat het resultaat (wellicht meer energie en fitter gevoel) pas later komt. Door jezelf te belonen, behoud je de moed en de motivatie. Niet iedereen, maar sommige mensen willen graag hun beleving delen. Heb jij dit ook? Zoek dan een maatje die ook bezig is, met het zich eigen maken van een goede gewoonte. Dat motiveert dan echt wel.

Echt funest is het, als je geen dieetschema hebt. Je moet namelijk concreet zijn om te weten of het beter wordt. Niet ‘ik ga wat gezonder eten’, maar ‘ik volg dit dieetschema’. Een dieetschema is noodzakelijk wil je beginnen met gezond eten.

https://dieetschema.nl/