Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Dit is hoe we de vleermuis kunnen redden!

We vertellen je vast niets nieuws als we zeggen dat de vleermuis een beetje een beschermde diersoort begint te worden. Dit prachtige beestje is in veel gevallen het slachtoffer van zaken als de opwarming van de aarde, de verspreiding van plastic in zijn leefomgeving en de toenemende bevolking. De vleermuis moet blijven bestaan en daarom wordt het tijd om samen in actie te komen. Kortom, hier lees je hoe wij samen de vleermuis kunnen redden!

De leefomgeving respecteren

Waar het over het algemeen vaak fout gaat, is het punt waarop mensen de leefomgeving van een bepaalde diersoort onvoldoende respecteren. Hier bedoelen we vooral mee dat mensen zich te weinig beseffen wat bepaalde acties met de leefomgeving van een bepaalde diersoort doen.

Als we dan toch naar die vleermuis zitten te kijken, kunnen we net zo goed een kijkje nemen bij het leefgebied van dit beestje. Dit is beangstigend! Zo worden vleermuizen steeds vaker geconfronteerd met auto’s, veel geluiden en meerdere mensen in hun omgeving. Zoals je misschien wel weet, komen vleermuizen pas ‘naar buiten’ als het wat gaat schemeren. Als er dan ineens een groep met een aantal feestende tieners voor het verblijf van de vleermuis staan, is de kans groot dat onze kleine vriend binnen blijft. Als we de leefomgeving van de vleermuis allemaal een beetje meer respecteren, zal er hoe dan ook minder sprake zijn van een bedreiging van deze diersoort!

De vleermuis helpen!

Als we dan echt niet anders kunnen en we nou eenmaal bij de vleermuis in de buurt moeten komen, zijn er ook altijd nog voldoende mogelijkheden om dit prachtige beestje toch de rust te geven die het verdient. Zo kunnen we er allemaal voor zorgen dat we een vleermuiskast in onze tuin hebben hangen. Dit zorgt ervoor dat de vleermuis zich een stuk veiliger voelt. We raden je natuurlijk aan om vooral bij dit beestje uit de buurt te blijven, maar als het niet anders kan, is het misschien wel net zo slim om hem een alternatief verblijf aan te bieden. Hoe meer we de vleermuis met rust laten en hoe meer wij hun leefomgeving respecteren, hoe beter het voor dit prachtige beestje is!

 

https://www.vogelhuisjes.nl/