Adfunding
Image default
Bedrijven

Een grote stap, naar de psycholoog.

Veel mensen zitten met problemen maar doen er niks mee, maar wat is eigenlijk de rede dat we niet naar een psycholoog durven te gaan en wat houdt ons tegen? Wanneer mensen om je heen naar een psycholoog zijn praten ze daar vaak positief over, toch blijft het voor veel mensen moeilijk om afspraak psycholoog te maken. Vaak wachten mensen met milde klachten met het maken van een afspraak. Het duurt meestal heel lang tot ze naar de huisarts gaan om een afspraak te maken met een psycholoog. Dit heeft als gevolg dat het nog moeilijk wordt om de stap te zetten en dat de klachten verergeren.

Wanneer we te lang met een probleem blijven lopen gaan de psychische problemen nog dieper zitten. Hierdoor wordt het moeilijker om te zien wat verbeelding en wat realiteit is en raak je steeds meer overtuigt van dat het de waarheid is. Dit heeft weer als gevolg dat de klachten steeds moeilijker te behandelen worden waardoor het behandeltraject langer zal zijn. Ondanks deze informatie vinden veel mensen het toch moeilijk om een bezoekje te brengen aan de psycholoog.

Vaak willen we wel hulp zoeken maar gaan we niet omdat we het simpelweg niet durven, het kan voelen als falen tegenover de buitenwereld. Mensen hebben ook vaak het idee dat hun probleem niet groot genoeg is om hulp te zoeken. Ook is het moeilijk om te kijken waar het probleem nou eigenlijk ligt, we weten niet precies wat er nou aan de hand is. Je problemen op tafel leggen kan ook moeilijk zijn, maken we het probleem erger dan dat het is? De eerste stappen zetten naar een psycholoog is het moeilijkst, maar daarna zal het alleen maar positief uitpakken. Heb jij het gevoel dat het nodig is met iemand te praten, doe dan een psychologische test en pak het probleem zo snel mogelijk aan.

http://drie60.com