Adfunding
Image default
Aanbiedingen

Elektrische fiets leasen én een driewieler die elektrisch rijdt

De mobiliteitssector is in de laatste jaren enorm veranderd. Dat betekent dus auto’s met nieuwe aandrijving, fietsen waar je zelfs met wind tegen een steile berg op rijdt en handige driewielers waar je zonder rijbewijs op mag rijden, om maar enkele voorbeelden te noemen. Nieuwe vervoermiddelen vereisen uiteraard wel weer een extra investering, niet iedereen heeft zomaar een paar duizend euro om te verteren. Je kunt ook een elektrische fiets leasen, een driewieler die elektrisch rijdt is ook een optie. Wil je uit de auto stappen zonder jezelf te veel in te spannen? Dan moet je zeker deze pagina lezen!

 

De toekomst is elektrisch

Over een aantal jaren moeten we thuis van het gas en aan de elektriciteit. Dat kan bijvoorbeeld door zonnepanelen op het dak te leggen. Ook in het verkeer zien we steeds vaker een Tesla of Nissan Leaf rijden die met een elektromotor is uitgerust. Dat is niet alleen goed voor het milieu, de weg wordt stiller en we kunnen thuis opladen in plaats van bij een tankstation. Fietsen op elektriciteit zijn niet nieuw, ze worden gelukkig wel steeds beter betaalbaar. Toch moet je voor de meer kwalitatieve modellen nog steeds meer betalen dan voor een standaard fiets. Dat geldt trouwens ook voor een driewieler die elektrisch rijdt zoals een scootmobiel. De WMO dekt deze zeer fijne vervoersmiddelen lang niet altijd, je moet dan zelf diep in de buidel tasten om deze apparaten te financieren. De overstap naar elektrisch is voor iedereen onvermijdbaar, maar voor velen helaas ook onbetaalbaar.

 

Hoe werkt een elektrische ?

Geen tegenwind, zonder problemen de berg op; voor een fietser een droom die met een e-bike werkelijkheid zal worden. Er moet wel een prijs voor betaald worden, en die euro’s heb je niet altijd in je achterzak zitten. Dan is een elektrische fiets leasen een optie, dat is in feite gewoon kopen op afbetaling. Daarbij valt onderscheid te maken tussen een operational lease en een financial lease. Bedrijven die een groot wagenpark moeten onderhouden kiezen vaak voor een operational lease. Dat is gewoon een andere term voor huren inclusief onderhoud. De auto’s worden geen bezit van het bedrijf, bij onderhoud of reparatie draait de leasemaatschappij voor de kosten op. Bij een financial lease koop je gewoon een product, maar dan met gespreide betaling. Dit kan voor een periode van enkele maanden zijn tot aan meerdere jaren. Je bent eigenaar van de auto, fiets of scootmobiel, je moet ook zelf voor het onderhoud zorgen (tip; sluit een onderhoudscontract af), wanneer het contract verlopen is zal het vervoermiddel echt jouw eigendom zijn.

 

Waarom leasen in plaats van kopen?

Hier zijn enkele argumenten waarom een elektrische fiets leasen interessanter kan zijn dan kopen:

 

  • Je kunt jouw geld voor andere zaken gebruiken die wel direct afgerekend moeten worden.
  • Het is mogelijk om een wat luxer en beter product aan te schaffen dan je contant zou kunnen veroorloven.
  • Zolang je een stabiel inkomen hebt voel je het niet zo in je portemonnee.
  • Je bent geen kostbare tijd kwijt om te wachten tot je de centjes bij elkaar hebt gesprokkeld.

 

Als nadeel zit je uiteraard voor een periode vast aan een leasecontract, vergeet uiteraard niet de voorwaarden goed te lezen!

 

Elektrische driewieler

Wanneer je op zoek bent naar een scootmobiel, dat is een driewieler die elektrisch wordt aangedreven, dan kan leasen je ook tijd besparen. Als de WMO niet meewerkt, of wanneer je gewoon lekker met een scootmobiel wilt rijden kun je ook daarvoor een leasecontract afsluiten. Net als bij een e-bike hoef je voor een elektrische scootmobiel ook niet te beschikken over een brommer- of autorijbewijs. Je kunt ermee op de stoep rijden (tot 6 km/u) of langere ritten tot wel 45 km/u op de openbare weg. Zo ben je altijd mobiel, zonder jouw spaarvarken pijn te doen!