Adfunding
Image default
Bedrijven

Een betere administratie voor jouw onderneming

Iedere onderneming is verplicht om een administratie bij te houden, of je dat nu wil of niet. Veel mensen raken al in paniek als ze het woord administratie horen. Dat is ook vooral omdat je administratie goed moet zijn voor jou als ook voor de Belastingdienst. Zij moeten dit kunnen inzien als zij dat willen. Dit kan veel stress en hoofdpijn bezorgen, dus daarom worden onderstaand een aantal tips gegeven zodat jij een betere en administratie hebt zonder stress of hoofdpijn.

Administratie inplannen

Als ondernemer ben je natuurlijk niet constant bezig met de administratie maar met hetgeen waar jouw onderneming bedoeld is. Dit kan het runnen van een restaurant zijn, maar ook het draaiende houden van een fabriek of winkel. Plan daarom zelfs wekelijks een moment in waarop jij je administratie bijhoudt. Op deze momenten doe jij de btw-aangiften, maak je salaris over naar je personeel en dien jij je aangifte(n) inkomstenbelasting in.

Door wekelijks even naar je administratie te kijken voorkom je dat je achterloopt en deadlines niet haalt, zoals de btw-aangiften indienen. Naast dat dit voor jezelf structuur geeft, heb je ook een zorg minder en kun jij je richten op ondernemen.

Laat het door iemand anders doen

Heb jij zo een drukke onderneming dat je elke week meer dan 40 of 50 uur aan het werk bent en ben je daarbij continue op pad? Dan is het bijhouden van administratie misschien gewoonweg niet mogelijk voor jou als ondernemer. Ook hiervoor zijn er de mogelijkheden. Iemand of een bedrijf in de buurt kan dit voor jou doen, zoals administratiekantoor Maastricht of Eindhoven, maar ook een individu kan dit voor jou doen.

Automatiseren

Tegenwoordig, in 2021, is er veel te automatiseren en dus ook veel administratieve processen zijn te automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een software waarin je verkoopfacturen kunt maken die direct worden geboekt in je administratie. Typ jij, anno 2021, nog steeds handmatig alle bankmutaties over in je boekhouding? Hier zijn handige koppelingen voor die jou veel tijd besparen.

https://vrankenhattu.nl/administratiekantoor-maastricht/