Adfunding
Image default
Bedrijven

De verpakkingsmaterialen trends voor 2022

Met het nieuwe jaar voor de deur, is dit een uitstekende tijd om ons te concentreren op de belangrijke verpakkingstrends voor 2022. In dit artikel gaan we in op de top 3 verpakkingstrends voor 2022. Met de informatie in dit artikel krijg je inzicht in de belangrijkste aandachtspunten voor verpakkingen in het nieuwe jaar gericht op verpakkingsmaterialen groothandels.

1. Pandemie zorgt voor extra certificering voor verpakkingslijnen

Nu de herfst nadert, nemen veel bedrijven de COVID19-pandemie opnieuw onder de loep. Nu de deltavariant zich over het hele land uitbreidt en de besmettingen stijgen tot aantallen die sinds het begin van de pandemie ongezien waren, maken bedrijven de balans op van wat nu essentieel is. Een focus op veiligheid staat bij veel bedrijven en hun toeleveringsketen voorop. Een manier waarop bedrijven het effect van pandemieën op hun verpakkingslijnen aanzienlijk kunnen verminderen, is door pandemisch voorbereid te worden. Deze certificering van AIB International geeft uw instelling de overhand in de strijd tegen COVID19 en andere potentiële virussen die in de toekomst problematisch kunnen worden. nOp dit moment is een van de grootste vragen die u zichzelf misschien wilt stellen: kan uw bedrijf het zich veroorloven niet voorbereid te zijn op een pandemie?

2. Beschermende en verzegelde verpakking

Omdat gezondheid en veiligheid essentiële punten van aandacht zijn voor veel bedrijven, worden beschermende verpakkingen en verzegelde verpakkingen steeds populairder voor veel bedrijven die voedsel en consumptiegoederen produceren.

3. Automatisering van de verpakkingen

Wanneer je jouw verpakkingslijn up-to-date wil houden, maar er zeker van wilt zijn dat deze zo dicht mogelijk bij COVID-proof is, wil je misschien een meer technisch geavanceerde tool voor de verpakkingen overwegen. Automatisering is een van deze oplossingen hiervoor. Het is tevens de beste manier om jouw key performance indicators (KPI’s) voortdurend te verhogen en te overtreffen. Met een gedeeltelijk of volledig geautomatiseerde verpakkingslijn heb je veel minder mensen in het magazijn. Dit helpt de verspreiding van ziekten te voorkomen en resulteert ook in een beter geoptimaliseerde verpakkingslijn.

https://www.verpakkingsmaterialen.nl/