Adfunding
Image default
Bedrijven

De etherische olie

 Een etherische olie is steeds meer in opkomst tegenwoordig. Het is een olie die wordt gewonnen uit delen van een betreffende plant en deze worden dan weer vervaardigd tot een lekkere olie die gebruikt kan worden. De etherische olie kan dagelijks gebruikt worden. Andere benamingen voor de etherische olie zijn essentiële olie of geurolie. De namen zijn te danken aan de sterke, maar lekkere geur van de olie. Bovendien is de etherische olie goed voor het milieu want er worden geen vervuilende chemicaliën gebruikt of toegevoegd. Van de etherische olie zijn er verschillende geuren te krijgen, die je gemakkelijk kunt bestellen via het internet.

Eucalyptus

Wanneer je gaat voor de etherische olie met eucalyptus dan ga je voor een olie die een zuiverende en genezende werking heeft op je lichaam. De olie is van 100% eucalyptus en heeft een hoge antibacteriële, antivirus- en schimmelwerende werking. Wanneer je last hebt van je luchtwegen is deze olie vooral goed geschikt. Doordat deze olie gemaakt is van plantaardige ingrediënten is deze olie ook helemaal goed voor kinderen en baby’s. De olie is makkelijk te gebruiken. Voeg vijf druppels toe aan een bad bijvoorbeeld. Je kunt er ook voor kiezen om de olie in een diffuser toe te voegen.

Salie

De etherische olie is ook te krijgen in de geur salie. Ook deze olie heeft antibacteriële eigenschappen. De mate van de efficiëntie van de olie is zelfs te vergelijken met sommige antibiotica. Je kunt de olie daarom ook gebruiken voor de behandeling van wonden en huidinfecties. De olie ondersteunt de controle van de talguitscheiding. Hierdoor werkt deze olie ook effectief bij de verzorging van een vette huid. Daarnaast reguleert en stimuleert deze olie de menstruatiecyclus, kalmeert het de spieren en heeft het een pijnstillende werking. Ook deze olie kun je toevoegen aan het bad door er vijf druppels in te doen of je kunt hem wederom in een diffuser gebruiken.