Adfunding
Image default
Bedrijven

Auto theorie tips

Als je goed leert voor je theorie-examen dan ben je er al redelijk zelfverzekerd van dat jij gaat slagen voor je examen. Stel dat je een vraag niet weet, wat moet je dan doen of hoe ziet het eindexamen eruit? Een goede voorbereiding is belangrijk, zodat jij niet voor verrassingen komt te staan als je daar achter de computer zit. Wil jij een echte theorie ster worden, lees dan onderstaande tips zodat jij goed voorbereid aan je theorie-examen begint.

Structuur van het examen

Het is erg handig om te weten hoe het theorie-examen is opgebouwd. Hoe lang heb je bijvoorbeeld de tijd en hoe veel fouten mag je maken? Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan je er 13 of meer goed dient te beantwoorden. Als het gaat om de kennisvragen dan bestaan deze uit 12 vragen, waarvan je er 10 of meer goed moet beantwoorden. De inzicht vragen bestaan uit 28 vragen, waarvan je er 25 of meer goed moet beantwoorden. Je wordt een theorie ster als je dit alles binnen 30 minuten hebt kunnen behalen.

Vraagstelling

Een goede voorbereiding is vaak het halve werk en dat is ook voor een theorie-examen het geval. Er zijn namelijk verschillende manieren van vraagstelling. Als jij je vooraf inleest in de soorten vraagstelling, dan kun je sneller aan de slag met het invullen van de vraag. De verschillende typen vragen zijn onder andere:

  • Sleepvraag: Het slepen van keuzes (1, 2, 3 en 4) naar een afbeelding.
  • Single-sleepvraag: Het slepen van het juiste antwoord naar de afbeelding.
  • Invulvraag: Invullen van een getal, zoals bijvoorbeeld kilometersnelheid.
  • Hotspotvraag: Kiezen van juiste antwoord door afbeelding aan te klikken.

Wil je een echte theorie ster worden, bereid je dan goed voor op de vragen die je kunt verwachten. In dit artikel las je een aantal tips die jou goed voorbereiden op een theorie-examen.

https://theorie-oefenexamen.nl/