Adfunding
Image default
Bedrijven

Afzuigkappen Horeca

Wat is een horeca afzuigkap?

We kennen allemaal een afzuigkap. Ze worden in een keuken gebruikt als er gekookt wordt. Zo’n afzuigkap is niet voldoende om gebruikt te kunnen worden in een restaurantkeuken, bedrijfskeuken en laboratoria. Een afzuigkap zuigt de lucht weg die in een keuken bij het koken ontstaat. De lucht die afgezogen wordt, gaat naar buiten. Op die manier wordt, zeker in een restaurantkeuken, de lucht gezuiverd en worden schadelijke stoffen naar buiten afgevoerd. Hierdoor blijft de keuken langer schoon wat een vereiste is in een restaurant. Een horeca afzuigkap onderscheidt zich ten opzichte van een gewone afzuigkap in de keuken van een woning door de grote afzuigkracht.

Wat is een goede horeca afzuigkap?

Een goede horeca afzuigkap wordt van hoogwaardig RVS gemaakt. Er komt bij het koken veel vocht vrij. Wanneer dit vocht op de afzuigkap komt, mag de kap niet gaan roesten. Het is ook een belangrijk voordeel dat een RVS horeca afzuigkap gemakkelijk schoon te maken is. Wanneer u een horeca afzuigkap wil aanschaffen, moet u op de eerste plaats kijken waar hij voor gebruikt wordt. De plaats en grootte van uw horeca keuken zijn bepalend voor het soort afzuigkap.

Het soort afzuigkap dat geschikt is

In veel keukens wordt een afzuigkap tegen de wand geplaats wanneer het keukenblok tegen de wand is geplaatst. Wanneer er een kookeiland in de keuken wordt gebruikt, dan zal daar voor de horeca een speciale afzuigkap worden toegepast. Het is in ieder geval belangrijk dat er een geschikte afzuigkap gebruikt wordt. Weet u niet wat voor soort u wilt plaatsen, laat u dan eerst goed voorlichten.

Een horeca afzuigkap met motor

Wanneer de afzuigkracht van een afzuigkap niet voldoende is, dan moet u een horeca afzuigkap met motor gebruiken. De motor is bepalend voor de hoeveelheid afgezogen lucht. De afzuigmotor moet ook voldoen aan bepaalde voorwaarden. Zo moet hij geruisloos werken en een lange levensduur hebben. Laat voor de aanschaf berekenen welke horeca afzuigkap met motor voor uw keuken geschikt is. Een belangrijke eis is ook dat een horeca afzuigkap met motor gemakkelijk schoon te maken is en dat hij zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de keuken.

https://medtrading.nl/afzuigkappen-horeca