Adfunding
Image default
Vakantie

5 Redenen waarom je naar Bilbao moet gaan en er moet rondrijden met een huurauto

Bilbao is een prachtige stad in het noorden van Spanje. Het is de grootste stad in de provincie Biskaje, gelegen langs de oevers van de rivier de Nervion. Het milde klimaat van Bilbao, samen met de groene heuvels in de omgeving, heeft het tot een populaire toeristische bestemming gemaakt. De stad Bilbao is geen belangrijke strandbestemming, noch staat ze bekend om haar Moorse architectuur. Deze prachtige stad is echter rijk aan kunstmusea van wereldklasse, verbluffende moderne architectuur en Baskische cultuur.

Door Bilbao met de huurauto te verkennen, kan je je gemakkelijker van de ene bezienswaardigheid naar de andere begeven. Veel autoverhuurbedrijven zijn actief in Bilbao, dus er is genoeg keuze. Daarom is een goede vergelijking van de autoverhuurdiensten geen overbodige luxe. Zo kan je de prijzen en diensten van de verschillende autoverhuurbedrijven vergelijken en de beste huurauto voor je budget uitkiezen. In feite kan je zelfs je hotel vragen om een aantal goede autoverhuurdiensten aan te bevelen. Het is gemakkelijk en goedkoop om een ​​auto te huren in Bilbao. Er zijn veel autoverhuurbedrijven in steden en op de luchthaven, lees hier meer: https://www.autospanje.nl/nl-luchthaven-bilbao/. Autospanje vergelijkt autoverhuurbedrijven in Bilbao zoals Surprice, Firefly, Sixt, Enterprise, National, Thrifty, Alamo, Rhodium, Flizzr, Dollar, InterRent, Budget, Goldcar, Avis, Europcar en Hertz. Of je kan online en voordat je vertrekt naar Bilbao, de beste huurauto kiezen na het vergelijken van de autoverhuurdiensten. Je kan de auto gemakkelijk ophalen op de luchthaven of in de stad.

In Bilbao is er veel cultuur en heerlijk eten. We hebben voor je de top vijf redenen om Bilbao met een huurauto te bezoeken op een rijtje gezet.

1. Het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum is een wereldberoemd museum in de stad Bilbao. Het is één van ’s werelds beste musea voor hedendaagse kunst, gelegen langs de rivier de Nervion. Het is een majestueuze metalen structuur die er spectaculair uitziet. Het museum is ontworpen door de legendarische Frank Gehry en wordt beschouwd als één van de meest architecturaal belangrijke gebouwen van de 20e eeuw. Als je een kunstliefhebber bent, dan is dit museum een must-see voor je. Je kan je huurauto parkeren op de parkeerplaats aan het museum.

2. Ontdek de Baskische cultuur

Bilbao is de plaats om te bezoeken als je de Baskische cultuur wilt leren kennen. Bilbao ligt in Baskenland en het heeft zijn eigen unieke tradities, cultuur en zelfs taal. Hoewel je hier niet veel flamenco zal vinden, kom je wel alles te weten over Baskische volksdansen en -muziek, pintxos en plattelandsspelen. Breng ook een bezoek aan het Baskisch Museum, dat meer dan 20.000 unieke artikelen heeft die de Baskische cultuur tentoonstellen.

3. Geniet van de pintxos

Een bezoek aan Bilbao is niet af zonder te proeven van pintxos. Pintxos zijn het Baskische equivalent van tapas. Het zijn kleine stukjes brood die worden belegd met een verscheidenheid aan ingrediënten. Dit alles wordt bij elkaar gehouden met een cocktailprikker. Als je een bar in Bilbao binnengaat, zie je de pintxos vaak in de rij staan, dus ga niet weg zonder deze unieke hapjes te proeven.

4. De Zeven Straten

De oude binnenstad van Bilbao staat bekend als de Zeven Straten of Casco Viejo. Deze straten zijn absoluut een bezoek waard als je het ware karakter van Bilbao wilt ervaren. Neem een pauze, parkeer je huurauto en ga ontspannen in de traditionele Baskische restaurants of cafés.

5. El Ensache

El Ensanche is een chique buurt in Bilbao die wordt gekenmerkt door oude herenhuizen. Dit is een paradijs voor shoppers in Bilbao en de thuishaven van enkele van de beroemdste modehuizen.

https://www.autospanje.nl