Adfunding
Image default
Bedrijven

5 originele promotiemateriaal ideeën

De naamsbekendheid is voor een bedrijf erg belangrijk. Hoe meer mensen het bedrijf kennen hoe groter de kans is dat mensen gebruik gaan maken van de diensten of producten. Dit resulteert uiteindelijk in meer omzet en mogelijk ook meer winst. Om de naamsbekendheid van een bedrijf te verhogen wordt in veel gevallen gebruik gemaakt van social media campagnes  en van promotiemateriaal. Als bedrijf kunt u veel geld stoppen in het promoten van je bedrijf, maar het moet nog wel rendabel blijven. In deze blog wordt verder ingegaan op promotiemateriaal mogelijkheden en hier wordt vooral gefocust op originele ideeën.

Waarom promotiemateriaal?

Promotiemateriaal wordt gebruikt om het bedrijf onder de aandacht te brengen van mogelijk toekomstige klanten. Promotiemateriaal zorgt ervoor dat u een positieve indruk kan achterlaten. De vraag is alleen hoe zorgt u ervoor dat u een blijvende indruk achterlaat? Verder worden vijf originele tips gegeven. Het groot pluspunt is als u ervoor kiest om functioneel promotiemateriaal uit te delen.

Snoepgoed

Nederlanders zijn echte snoepliefhebbers. In het bijzonder moet u dan denken aan drop en chocolade. Als bedrijf maakt u men blij als u snoep uitdeelt. Dit is in veel gevallen wel voor de korte termijn, maar het is mogelijk om snoepgoed te laten bedrukken. Om een indruk achter te laten die langer mee gaat kunt u kiezen om snoeppotten uit te delen. U kunt makkelijk snoeppotten bedrukken met een logo. Een snoeppot zal in veel gevallen een plek krijgen in de woning of op kantoor waar iedereen uw logo weer even voorbij ziet komen bij het pakken van het lekkere snoepgoed.

Tassen

Een tas kan ook een ideaal product voor promotie zijn. Hier kunt u denken aan opvouwbare tasjes, gymtasjes of een katoenen tasjes waar u het logo op kan laten drukken. Deze tasjes worden vaker gebruikt dan men denkt. Een kleine boodschap doen, een leuk uitje maken of naar de sportschool, dit zijn momenten waarbij men het fijn vind om een makkelijk te gebruiken tasje mee te nemen met spullen. Gymtasjes, katoententasjes en opvouwbare tasjes bedrukken met logo is mogelijk bij verschillende aanbieders. Deze tasjes zijn niet duur om aan te schaffen en u kunt er toch veel meer bereiken als bedrijf.

Sport accessoires

De gezonde leefstijl is een zeer populaire trend geworden de afgelopen jaren. Steeds meer mensen kiezen ervoor om naar de sportschool te gaan of te gaan fitnessen. Als bedrijf is het ook goed om hier op in te spelen. Zo zijn er verschillende producten voor het sporten waar u het logo of merknaam op kan terug laten kopen. U kunt dan denken aan een bidon, yoga mat, gymtasje, telefoonhoesje of een handdoek.  

Paraplu

Een paraplu is een origineel product om als promotiemateriaal te gebruiken. U kunt deze uitdelen, maar ook cadeau doen aan een collega of businesspartner. Een paraplu is een ideaal relatiegeschenk. Dit komt omdat het zeer functioneel is en u kunt makkelijk het logo, bedrijfsnaam of andere boodschap op de paraplu laten drukken. Deze paraplus zijn ook in veel verschillende kleuren en soorten te krijgen.

Flesopeners

Er zijn verschillende soorten flessenopeners om te gebruiken als promotiemateriaal. Zo is het mogelijk om bieropeners te krijgen die iemand als sleutelhanger kan gebruiken, maar is het ook mogelijk om een wijnflesopener aan te schaffen. Als relatiegeschenk kunt u dan ervoor kiezen om een gehele wijnset te kopen met een opener, fles wijn en een koeler.