Adfunding
Image default
Beauty en verzorging

Antieke sieraden

Antieke sieraden

antieke sieraden zie je veel terugkomen in het huidige modebeeld. Zit je eraan te denken om antieke sieraden aan te schaffen? Of heb je zelf antieke sieraden en wil je deze bijvoorbeeld verkopen? Ik geef je in dit blog meer informatie over alles wat te maken heeft met antieke sieraden.

Antiek of vintage

Als je een oud sieraad wilt aanschaffen. Bedenk dan eerst goed of je een antiek of vintage sieraad wilt hebben. Mensen verwarren dit nog wel eens met elkaar. Een vintage sieraad moet ten minste 20 tot 30 jaar oud zijn. Een antiek sieraad daarentegen is vaak al zo’n 100 jaar oud. Vintage is wel een term die vaak gebruikt wordt. 

Antiek sieraad verkopen

Heb je een antiek sieraad gekregen, gevonden of wil je opruimen en weet je niet zo goed wat je ermee moet? Je kunt ervoor kiezen om de sieraden te laten taxeren. Hiervoor kan je het beste naar verschillende juweliers gaan om de taxaties met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je een beetje een idee wat je sieraden waard zijn en  kan je ervoor kiezen om je antieke sieraden uiteindelijk te verkopen.

Antiek sieraad vermaken

Heb je een antiek sieraad gekregen maar is het niet helemaal jouw stijl of pas jet het sieraad niet goed? Maar vind je het zonde om het sieraad te verkopen omdat het bijvoorbeeld om een erfstuk gaat. Dan kan je er ook voor kiezen om het sieraad te laten vermaken. Gouden en zilveren sieraden behouden namelijk hun waard, ook wanneer je ze laat aanpassen. Je kunt edelmetalen laten omsmelten. Je kunt hiervoor het beste naar een zilver of goudsmid gaan. Zo kun je ook meerdere sieraden tot 1 sieraad laten maken. Tot een erfstuk te laten vermaken tot een modern sieraad, kan je hem toch dragen en heb je een mooie herinnering aan een dierbaar iemand.

 

https://www.antiekesieraden.nl/pg-28462-7-87919/pagina/welkom_bij_antieke_sieraden.html