Adfunding
Image default
Beauty en verzorging

Een goede huidverzorgingsroutine: hier moet je op letten

Een goede gezichtverzorgingsroutine is belangrijk om de huid weer in balans te brengen. Zowel mannen als vrouwen hebben dan ook belang bij dagelijkse verzorging van de huid. Maar hoe ziet een goede huidverzorging er eigenlijk uit, en wat moet je ervoor doen? In deze blog zullen we uiteenzetten waar je rekening mee moet houden voor een goede huidverzorgingsroutine. 

Let op de ingrediënten in het verzorgingsproduct 

Ongeacht wat een merk zelf beweert, hoeft een verzorgingsproduct niet per se de juiste ingrediënten te bevatten. Laat je daarom niet leiden door mooie woorden met wetenschappelijk klinkende termen, maar ga zelf na wat de ingrediënten van het product zijn. Op het etiket met de bestanddelen is dit meestal makkelijk na te gaan. Bedenk daarbij dat hoe eerder een bestanddeel genoemd wordt, hoe nadrukkelijker het aanwezig is. Bepaalde parfumstoffen die worden aangeduid als ‘fragrance’, zoals linalool, citronellol en eugenol, zijn schadelijk als je een huid hebt die snel droog of rood wordt. De zogenaamde essentiële oliën als lavendel, eucalyptus of ylang ylang kunnen de huid irriteren, vooral in de zon. Kies daarom voor merken als Toskani die antioxidanten als vitamine C en E in hun producten verwerken. Ook vettige alcoholsoorten en hydraterende bestanddelen als hyaluronzuur en glycerine zijn bevorderlijk voor de huid. 

Vergeet de basis niet: reiniging en bescherming tegen de zon

Niet alleen wat je op je gezicht doet is belangrijk, maar ook wat je eraf haalt. Een goede reiniging van de huid zorgt ervoor dat opgehoopt talg en dode huidcellen verwijderd worden. Dagelijks reinigen is daarom belangrijk voor een mooie en gezonde huid. Dat kan met water, maar ook grondiger met een milde cleanser die de huid niet uitdroogt of de natuurlijke beschermlaag aantast. Daarnaast kunnen de schadelijke effecten van de zon niet onderschat worden. Als je zonder goede bescherming de zon ingaat, ontstaan rimpels en pigmentvlekken. Het is dan ook raadzaam om gedurende de zonnige maanden van het jaar een crème met factor dertig op te smeren als je naar buiten gaat. Dit zal huidveroudering helpen tegengaan. 

Pas je producten aan op je huidtype

Niet zomaar elk verzorgingsproduct is goed voor jou. Het is verstandig om een product te kiezen op basis van je huidtype. Over het algemeen zijn er drie verschillende huidtypen: een vette huid, een droge huid en een gevoelige huid. Dat wil echter niet zeggen dat slechts één van die typen op jou van toepassing is. Zo kan een deel van de huid vettig zijn, terwijl een ander deel juist gauw droog is. Het beste wat je kunt doen is simpelweg uitproberen welk product het beste bij je past. Je kunt het product natuurlijk ook op een specifiek deel van je huid smeren, bijvoorbeeld een hydraterende crème op plekken die gauw droog worden.