Adfunding
Image default
Beauty en verzorging

Assieraad: De nieuwe trend om te herdenken

In een wereld waar we steeds meer waarde hechten aan persoonlijke en betekenisvolle herinneringen, is er een nieuwe trend ontstaan: assieraad. Deze unieke sieraden bieden een bijzondere manier om dierbare herinneringen levend te houden en een blijvende band te creëren met degenen die ons hebben verlaten.

 

Wat is een assieraad?

 

Een assieraad is een type sieraad waarin een kleine hoeveelheid as van een overleden dierbare wordt verwerkt. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, zoals:

 

 • Het vermengen van de as met glas of edelstenen
 • Het plaatsen van de as in een kleine ruimte binn en het sieraad
 • Het verwerken van de as in de vorm van een diamant

 

Het resultaat is een uniek en persoonlijk sieraad dat een tastbare herinnering biedt aan de overledene.

 

Waarom kiezen mensen voor assieraad?

 

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor assieraad:

 

 1. Het biedt troost en een gevoel van verbondenheid met de overledene
 2. Het is een manier om de herinnering aan een dierbare altijd bij zich te dragen
 3. Het kan helpen bij het verwerkingsproces van het verlies
 4. Het is een uniek en betekenisvol alternatief voor traditionele urnen of asverstrooiing

 

“Mijn assieraad geeft me het gevoel dat mijn moeder altijd bij me is. Het biedt me troost en kracht op moeilijke momenten.” – Emma, 35 jaar

 

Soorten assieraden

 

Assieraden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen, waaronder:

 

 • Hangers en kettingen
 • Ringen
 • Armbanden
 • Oorbellen

 

Er zijn ook verschillende materialen waarin de as kan worden verwerkt, zoals zilver, goud, glas en edelstenen. Dit maakt het mogelijk om een assieraad te kiezen dat aansluit bij je persoonlijke smaak en stijl.

 

Het proces van het laten maken van een assieraad

 

Het laten maken van een assieraad is een zorgvuldig en respectvol proces. Meestal wordt slechts een kleine hoeveelheid as gebruikt, zodat er genoeg overblijft voor andere herdenkingsvormen of familieleden. De as wordt op een veilige en hygiënische manier verwerkt door gespecialiseerde juweliers.

 

Het is belangrijk om een betrouwbare en ervaren bedrijf zoals Assieraden-shop.nl te kiezen die met zorg en respect omgaat met de as van je dierbare. Veel juweliers bieden ook de mogelijkheid om het sieraad te personaliseren met een inscriptie of een speciale gravure.

 

Conclusie

 

Assieraden zijn een betekenisvolle en troostrijke manier om de herinnering aan een dierbare levend te houden. Het biedt een unieke en persoonlijke vorm van herdenking die steeds meer aan populariteit wint. Als je overweegt een assieraad te laten maken, neem dan de tijd om na te denken over wat voor soort sieraad het beste bij jou en je dierbare past. Zo creëer je een blijvende herinnering die je altijd bij je kunt dragen.