Adfunding
Image default
Architectuur

Glas in het dak

Glas in het dak zetten lijkt een beetje raar maar niks is minder waar, want dit is wat een lichtstraat is. Een lichtstraat zorgt ervoor dat er meer licht in het huis komt en je kunt ook erdoor het hemel zien.

Veel moderne woningen hebben een lichtstraat tegenwoordig omdat mensen meer licht in het huis willen hebben. Het was vroeger alleen iets voor rijke mensen wat je in villa’s en luxe appartementen terug zag, maar nu willen de gewone mensen ook een lichtstraat in het huis hebben. Doordat het laten bouwen en plaatsen van een lichtstraat betaalbaar geworden is kunnen gewone mensen het nu ook betalen.

Een lichtstraat voor met glas en aluminium gebouwd. De oppervlakte bestaat uit glas en de frame uit glas. Voordat de lichtstraat geplaatst kan worden moet er wel een gat in het dak gesneden worden in de afmetingen van de lichtstraat. Daarna wordt het dak versterkt en aan gepast zodat de lichtstraat geplaatst kan worden. Dit kan binnen een dag afgerond worden of het kan enkele dagen in beslag nemen afhankelijk van de afmetingen van de lichtstraat. Hoe groter de lichtstraat is hoe langer de werkzaamheden duren.

Vlakkelichtkoepel.nl/

Fakro.nl/

Serbo.nl/