Adfunding
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belang van AIOps integratie

Het systeem van AIOps gebruikt een grote variatie aan gegevens die afkomstig zijn uit logboeken of bestaande systeem van een organisatie. Door middel van deze gegevens en relevante historische gegevens zoals zoekopdrachten zorgt AIOps ervoor dat er bruikbare inzichten worden gegenereerd voor jouw toepassing. Hierdoor wordt de performance van je bedrijf verbeterd. De kennis kan gebruikt worden voor het maken van analyses en uitvoeren of aanbevelen van acties over de systemen in het bedrijf. In dit artikel leggen wij het belang van AIOps integratie aan.

Hoe werkt AIOps

Wanneer je AIOps in het systeem integreert kan je er van uit gaan dat het systeem zelf alle informatie verzameld en dit op een zo efficiënt mogelijke manier verwerkt. Hierdoor wordt de efficiëntie van de medewerkers verbeterd zowel als de reactiesnelheid bij incidenten in de beveiliging of anomaly detection in de branche finance. Het systeem van AIOps kan in elk bestaand werksysteem geïntegreerd worden en zo de optimale performance van je bedrijf behalen. Het systeem heeft invloed op alle lopende IT-systemen van je bedrijf.

Het gebruiken van deze software verschilt niet veel van andere pakketten voor de analyse van infrastructuur. Het systeem moet worden verbonden met de bestaande infrastructuur van een bedrijf. Wanneer de AIOps toegang heeft tot het systeem worden de eerste inzichten op de workflow van het bedrijf zichtbaar wanneer er voldoende gegevens zijn geanalyseerd. Zorg ervoor dat de AIOps goed is verbonden met de bestaande IT-omgeving zodat je het optimale uit het systeem kan halen. Hoe meer gegevens je vrijstelt, hoe beter de analyse verricht door het systeem zal zijn.  

De AIOps platformen kunnen overal worden toegepast. Niet alleen bij bekabelde netwerken maar ook draadloze netwerken en beveiligingsdomeinen. Je wordt ervan verzekerd dat de platformen alleen doeltreffende informatie leveren en gecontextualiseerde gegevensbronnen waardoor het werkproces kan worden verbeterd. De integratie van AIOps zorgt er onder anderen voor dat je problemen sneller worden opgelost, gegevens uit meerdere bronnen kunnen worden samengevoegd en geanalyseerd kunnen worden zodat op een display of op een dashboard passende tips en informatie kunnen worden vrijgegeven door het systeem. 

AIOps integratie bij Tuuring

Het platform van Tuuring maakt verbinding met de bestaande infrastructuur van het bedrijf en gebruikt verschillende gegevensbronnen en prestatiegegevens om datasets te maken op basis van de bestaande datasets. Daarnaast maakt het systeem ook gebruik van de bestaande prestatiestatistieken en zorgt ervoor dat de analyse van een oorzaak van een probleem kan worden verbeterd. Machine learning zorgt ervoor dat het platform de workflow verbeterd en meer tijd bespaard. 

Door middel van de AI-functies van Tuuring.com kan je historische, realtime en voorspellende baselinemogelijkheden krijgen. Hierdoor kan je als organisatie vooruit plannen en je voorbereiden op komende situaties. De algoritmes gebruiken zo veel mogelijk bestaande data om deze resultaten te bereiken. Wanneer je er voor kiest om het AIOps systeem van Tuuring te integreren kan je er van uit gaan dat de performance en workflow van je bedrijf wordt verbeterd.

https://tuuring.com/