Adfunding
Image default
Zakelijk

Papieren uitprinten voor jouw bedrijf

Een printer is een onmisbaar apparaat binnen je bedrijf. Het kiezen van een zakelijke printer kan soms lastig zijn, omdat je rekening moet houden met verschillende factoren. Iedere printer heeft verschillende eigenschappen zoals bijvoorbeeld printsnelheid en afdrukkwaliteit. Voor zakelijk gebruik worden voornamelijk inkjetprinters en laserprinters, of een combinatie, gekocht. Lees hier meer over de verschillen tussen deze printers en hoe deze printers een toevoegen voor je bedrijf kunnen zijn.

 

Kijken naar verschil in printtechniek 

Het verschil in technologie is wellicht het grootste verschil tussen inkjetprinters en laserprinters. Dit is namelijk erg verschillend. Een inkjetprinter moet gevuld worden met cartridges. Deze zijn gevuld met vloeibare inkt en worden daarom ook wel inktcartridges genoemd. Er zitten spuitkanalen binnen de printkop, en deze zorgen ervoor dat de inkt op het papier komt. Bij laserprinters wordt er gebruik gemaakt van toners, en deze zijn gevuld met tonerpoeder. Heel wat anders dus dan de inkt. Hoe dit werkt? Door middel van de drum en elektriciteit wordt dit op het papier aangebracht, waarna door warmte en ook druk dit poeder aan het papier wordt gehecht.

 

Welke printer voor de beste afbeeldingen

Soms moet je voornamelijk tekst printen, maar soms kan het ook voorkomen dat je vaker afbeeldingen op het papier wilt zien. Dan is het belangrijk dat je printer ook afbeeldingen op een mooie manier kan afdrukken. Als gekeken wordt naar bovengenoemde printers, kan worden gesteld dat de inkjetprinter zorgt voor een betere afbeeldingskwaliteit vergeleken met de laserprinter. Deze kunnen namelijk vaak met niet meer dan vier verschillende kleuren werken. Een laserprinter is dus meer geschikt als je voornamelijk bestanden met tekst wilt uitprinten. Denk hier dus voor de aankoop van een nieuwe zakelijke printer goed over na.

 

De snelste afdruksnelheid tussen printers

Als er naar de verschillende eigenschappen van een zakelijke printer wordt gekeken, dan is afdruksnelheid ook een belangrijke. Als je snel een document nodig hebt dan kan het frustrerend zijn wanneer de printer traag is. Daarom is het goed om voor de aankoop van een printer goed naar het printermodel te kijken. Als het gaat om de afdruksnelheid is er niet één winnaar, want het gaat dus meer om het printermodel. Wel wordt vaak gezien dat monochrome laserprinters de snelste afdruksnelheid hebben. De snelheid is hierbij vaak 20 tot 45 pagina’s per 60 seconden. Bij inkjetprinters is dit ongeveer tussen de 10 en 32 pagina’s per 60 seconden.