Adfunding
Image default
Aanbiedingen

De creatieve kant van textiel in jouw interieur

De creatieve kant van textiel in jouw interieur

Wie vrijwel dagelijks met textiel bezig is weet als geen ander welke soorten textiel er allemaal bestaan, welke kleuren goed bij elkaar passen en hoe textiel op een creatieve manier in een interieur geïmplementeerd kan worden. Veel mensen die hun woonkamer of een andere ruimte in hun huis een make-over willen geven grijpen al snel naar een blik met verf. Ook nieuwe meubels mogen vaak niet ontbreken. De meeste mensen die fanatiek aan de slag gaan vergeten echter om ook eens te kijken naar het textiel in hun woning. Textiel heeft best wel een creatieve kant en kan ingezet worden om op een snelle en eenvoudige manier een ruimte om te toveren tot iets nieuws. Hoe je dit doet lees je in deze blog. Lees dus snel verder!

 

Welke soorten textiel bestaan er allemaal?

Textiel kan worden onderverdeeld in verschillende productcategorieën. Kleding, schoenen en tassen kennen we allemaal. Ook sierkussens, vloerkleden, gordijnen en dekens zijn voorbeelden van producten gemaakt van textiel. Textiel kan echter ook nog op een andere manier worden ingedeeld en wel op basis van de materiaalsoort. Zo heb je onder meer producten gemaakt van katoen of bamboe, synthetische stoffen als nylon, polyester of acryl, wol, zijde, velours en ga zo maar door. Iedere soort heeft zo zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Zo is katoen 100 procent natuurlijk, ademend en vochtabsorberend, terwijl polyester van synthetische materialen wordt gemaakt en de warmte goed weet vast te houden. Omdat textiel in zoveel verschillende soorten te verkrijgen is, kun je het heel eenvoudig inzetten om een andere sfeer te creëren binnen handomdraai.

 

Hoe weet ik welke kleuren bij elkaar passen?

Zoals voor alles in jouw interieur geldt is het ook voor de verschillende textielproducten die je in je woning gebruikt van belang dat je de kleuren op elkaar en de rest van jouw interieur weet af te stemmen. Om één geheel te kunnen creëren is het belangrijk dat je de volgende vuistregel hanteert: één primaire kleur gecombineerd met één of twee secundaire kleuren. Vind je het moeilijk om te bepalen welke kleuren mooi bij elkaar staan? Lees je dan goed in over de kleurencirkel en maak desnoods eerst een eigen kleurenpalet. Zo weet je zeker dat alles mooi bij elkaar past!

 

Waar moet ik nog meer op letten?

Let ook op de verschillende texturen. Vrijwel iedere textielsoort heeft namelijk een andere textuur. Combineer eens verschillende texturen met elkaar en ontdek zelf wat het effect daarvan is. Ben je nog op zoek naar leuke producten om jouw interieur mee op te fleuren? Klik dan eens op B Living Textiel.

 

https://b-living.eu/