Adfunding
Zakelijk

Carbon kopen voor de stevigheid

Wanneer je een bepaald object steviger wil maken, dan zal je al snel tot de conclusie komen dat je het beste af bent door carbon te kopen. Carbon is namelijk een materiaal dat eenvoudig te gebruiken is. Je bedekt het object of onderdeel simpelweg met een carbon weefsel. Carbon weefsel is dan ook het meest verkochte carbon materiaal. Compositesplaza heeft dan ook keuze uit verschillende soorten carbon weefsel. Er zijn verschillende diktes en sterktes te verkrijgen. Hoe sterk het doek moet zijn is uiteraard afhankelijk van het object en de doeleinden. Om de keuze voor het juiste materiaal makkelijker voor je te maken, volgt hieronder een overzicht van de carbon weefsels die Compositesplaza in het assortiment heeft opgenomen.

 

De soorten van Compositesplaza

De standaard carbon weefsels zijn verkrijgbaar in 3 gewichtsklassen, namelijk lichtgewicht, middengewicht en zware weefsels. Deze doeken zijn geweven volgens ófwel de vierkante methode ófwel de keperbinding. Daarnaast zijn enkele design weefsels te verkrijgen waarbij volgens een ander patroon geweven is. Een stevigere soort carbon doek krijg je wanneer je vraagt naar multi axiaal carbon weefsel. Dit weefsel bestaat uit meerdere lagen carbon vezels op elkaar. Per laag liggen de vezels in een andere richting. Dit zorgt voor een sterkere binding en dus een sterker materiaal.

Wanneer je op zoek bent naar een materiaal waarmee je een wat mooier uiterlijk krijgt, of minder kans op vervormingen tijdens het uitharden, dan ben je het beste af met weefsel gemaakt van carbon vezel prepreg. Hierbij is het carbon geïmpregneerd met hars.