Adfunding
Image default
Woningen

Eigen kennis is cruciaal bij het verkopen van je woning in Rotterdam

Wanneer je een woning wilt verkopen in Rotterdam begeef je je op een soms chaotische en ondoorzichtelijke huizenmarkt. En juist daarom is het van het grootste belang dat je jezelf goed inleest en kennis opdoet over de huizenmarkt. Zo kun je zelf veel beter een onderscheid maken tussen een goed verhaal en een verkooppraatje. Het kaf van het koren scheiden, daar doe jij je voordeel mee!

Stel een lijst op met vragen en neem contact op met verschillende makelaars in de regio

Het begint natuurlijk allemaal met het verkennen van de huizenmarkt. Wat kost een gemiddelde woning in de regio? Hou er daarbij rekening mee dat woningen die via een makelaar in Rotterdam of Rotterdam-Zuid worden aangeboden vaak een stuk duurder zijn dan de woningen die je bij een makelaar in Capelle aan den IJssel of Schiedam voorbij ziet komen.

Kijk daarnaast goed naar de staat van de woningen die worden aangeboden. De meeste potentiële kopers zijn eerder geneigd om meer geld neer te leggen voor een woning die netjes is afgewerkt dan voor een klushuis.

Onderzoek de wijk waarin je huis staat. Hoe zit het met de nabijheid van scholen, winkelcentra en uitvalswegen? Een makelaar uit Schiedam gebruikt natuurlijk de gunstige aanrijroute naar Rotterdam als Selling Point voor een woning. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat dergelijke belangrijke zaken goed naar voren komen bij de promotie van de woning die je wilt verkopen.

Lees je goed in, dat scheelt in de makelaarskosten!

Vergelijk tot slot de makelaarskosten die je bij verschillende makelaars moet betalen. Iedere makelaar rekent natuurlijk kosten voor hun diensten maar de hoogte van die kosten en wat je daarvoor krijgt kunnen behoorlijk uiteenlopen. Lees jezelf daarom goed in, ga in gesprek met verschillende makelaars en wees kritisch in je vraagstelling. Dat gaat je een hoop geld schelen!