Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Wat zijn de voordelen van een troffelvloer

Een troffelvloer wordt ook wel een mortelvloer genoemd. Het is een vloer die bestaat uit fijngemalen kwarts- of grindkorrels die samen worden gebonden door epoxy kunsthars. Het is een vloer die heel sterk is en ook nog vloeistofdicht is door het toevoegen van verschillende coatinglagen. De vloer wordt veel in bedrijven toegepast en ook steeds meer in woningen. Je geeft met een mortelvloer je woning of bedrijf meteen een moderne look. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden van dit type vloer en vooral ook wat de voordelen zijn.

Makkelijk in onderhoud en reinigen

Met een troffelvloer maak je onderhoud van je vloer een stuk eenvoudiger. De vloer is naadloos en bevat geen gaten of kieren. Dat heeft als grote voordeel dat stof zich niet aan de naden kan hechten en vloeistoffen en stof ook niet in de vloer kunnen trekken. Met een speciale coating wordt de vloer bestand tegen chemicaliën en kun je er gewoon met een boenmachine overheen. Daarnaast kun je met een stofzuiger met zachte borstel ook de vloer schoonmaken zonder deze te beschadigen.

Troffelvloer: zwaar belastbaar, sterk en slijtvast

Een troffelvloer is zwaar belastbaar wat het mogelijk maakt om deze vloer te gebruiken in fabriekshallen waar wordt gewerkt met zware machinerie en andere industriële toepassingen. Verder is de vloer sterk en slijtvast en gaat de vloer jarenlang mee, ook bij regelmatig gebruik. Deze eigenschappen zijn in woningen steeds populairder. Een bijkomend voordeel is dat een mortelvloer geschikt is voor vloerverwarming. Dat geldt lang niet voor alle gietvloeren en dat maakt de vloer een gewilde keuze voor particuliere woningen.

Vloeistofdicht, bestand tegen chemicaliën, zuren en olie

Een troffelvloer is vloeistofdicht, wat voor sommige bedrijven een vereiste is. Het maakt de vloer makkelijk schoon te houden en voorkomt beschadiging en vlekken op de vloer. Verder krijgen chemicaliën, zuren en olie geen grip op de vloer. Dat is in veel industriële toepassingen zoals een werkplaats, garage of ziekenhuis van evident belang. Maar ook in een particuliere woning komt dat goed van pas. Heerlijk als je je geen zorgen hoeft te maken als je kinderen morsen op de vloer. En ook heel fijn op de badkamer dat je geen vlekken krijgt of naden hebt waar zeepresten en schimmel zich kunnen ophopen.

Troffelvloer: stijlvol en op maat te maken

Een troffelvloer is via G-vloeren.nl te leveren in verschillende kleuren en de korrel kun je in verschillende groottes bestellen. Je kunt een mortelvloer vrijwel volledig op maat maken. Zo kun je kiezen voor een matte of glanzende afwerking. Je bepaalt zelf hoe je je vloer wilt hebben. Er kunnen allerlei opties worden toegevoegd. Als je wilt kun je het bedrijfslogo in de vloer laten leggen. Dan maak je meteen een statement met je vloer. Ook kun je een logo of tekening in de vloer verwerken. Dat kan zowel voor zakelijke als particuliere toepassingen heel interessant en leuk zijn. Een expert kan je helpen om het ontwerp van je vloer nog beter tot zijn recht te laten komen.