Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Een cilinderslot smeren hoeft niet moeilijk te zijn

soms heb je wel eens dat je cilinderslot niet meer heel soepel loopt. Het kan zijn dat je cilinder is versleten en dat het aan vervanging toe is, maar waarschijnlijker is dat het eens grondig gesmeerd moet worden. In dit blog gaan we in op de nut en noodzaak van het smeren van je deursloten en hoe je dat klusje klaart in een paar eenvoudige stappen.

Nut en noodzaak van het smeren van je deursloten

Een cilinderslot smeren is een eenvoudig klusje dat ook niet heel veel tijd in beslag neemt. Het is dan ook zonde om niet periodiek je slot even te smeren. Uiteindelijk kan dit namelijk de levensduur van je cilinder significant verlengen, waardoor je hem minder snel hoeft te vervangen. Door een cilinderslot regelmatig te smeren bespaar je dus uiteindelijk geld omdat je al die tijd geen nieuwe cilinder hoeft aan te schaffen. 

Waarmee smeer je een cilinderslot?

Een cilinderslot kun je het beste smeren met een goede slotspray. Dit is vaak helemaal geen duur product, vergelijkbaar met WD40 qua prijs, en het staat garant voor langdurige goede werking van je cilinderslot. Ook kun je een cilinderslot smeren met een siliconen- of teflonspray, deze zijn waterafstotend en kosten vaak ook niet heel veel. Het is niet aan te raden om je slot te smeren met olie of WD40, dit helpt namelijk in het slot zitten en trekt uiteindelijk juist meer vuiligheid aan.

Cilinderslot smeren, fluitje van een cent

Het uiteindelijke smeren van je slot is een fluitje van een cent. Op Toplock.nl kun je een goede uitleg vinden over hoe je een cilinderslot smeren aanpakt. In essentie komt het er op neer dat je de slotspray inspuit en dan de overtollige spray verwijdert. Dit is met 2 minuten gefixt en hoort in principe zo’n 2 keer per jaar te gebeuren. Zo heb je nog jarenlang plezier van je cilinderslot.

 

https://www.toplock.nl/cilinderslot-smeren