Adfunding
Image default
Woning en Tuin

Brandhout voor uw kachel, open haar, pizza oven of vuurkorf

U heeft vast wel eens de kachel of open haard aangestoken. Hiervoor wordt dan meestal standaard brandhout/haardhout gebruikt. Het geeft warmte en een gezellige sfeer. Maar wist u ook dat er een veel schoner en duurzamer alternatief is om mee te stoken? Pini kay houtbriketten zijn het moderne haardhout voor uw kachel, open haard, pizza oven of vuurkorf. Door met briketten te stoken denkt u niet alleen aan het milieu maar ook aan uw eigen portemonee. 

Pini Kay houtbriketten zijn briketten die geproduceerd worden van harde houtsoorten zoals eikenhout en beukenhout. Onder een hele hoge druk worden deze samengeperst tot houtbriketten. Tijdens de productie van Pini Kay houtbriketten worden geen toevoegingen gebruikt. 

Voordelen van Pini Kay houtbriketten

Een houtbriket brandt veel langer dan gewoon brandhout of haardhout. U betaalt in aanschaf dan wel iets meer maar als u kijkt naar het rendement dan doen houtbriketten het erg goed! Naast de brandtijd speelt voor veel mensen die kiezen voor Pini Kay briketten ook mee dat het een heel mooi vlammenspel geeft. De speciale vorm van de briket zorgt dat het erg mooi opbrandt. Dus niet alleen de warmte is een voordeel maar ook de sfeer en beleving. 

Omdat houtbriketten heel weinig vocht bevatten (vochtgehalte is minder dan 5%!) komt er weinig rook vrij. Ook ruikt u veel minder wanneer u de kachel aansteekt met een houtbriket dan gewoon hout. En wanneer het weer tijd is om de kachel een keer schoon te maken zult u merken dat er heel weinig restas overblijft. Het restas dat u opveegt kunt u gewoon in de tuin gebruiken.

https://fiksehoutbriketten.nl/pini-kay-houtbriketten/