Adfunding
Image default
Media

Maak je bedrijf vindbaar, bereikbaar en benaderbaar

Niets zo irritant als een bedrijf dat onvindbaar en onbereikbaar is. Wat of wie je ook zoekt, soms bestaat er alleen verwaarloosde facebookpagina of een website uit het jaar kruik. Een telefoonnummer is al helemaal nergens te vinden. Lees dit artikel om je bedrijf vindbaar, bereikbaar en dus klantvriendelijker te maken.

Telefoonnummer zoeken op adres

Ondanks social media, whatsapp, chatfuncties en andere communicatietechnieken vinden veel mensen het nog steeds het meest prettig wanneer ze gewoon een levend iemand aan de lijn krijgen aan wie ze al hun vragen kunnen stellen. Zorg dus niet alleen voor vindbaarheid op Google, maar op andere websites die het telefoonboek en de goeie ouwe Gouden Gids hebben vervangen. Hou er rekening mee dat de mensen die aan alle technologie gewend zijn, nog volwassen moeten worden. Een telefoonnummer zoeken op adres gebeurt nog steeds heel vaak. Wanneer je een eenmansbedrijf runt en dus niet de hele tijd de telefoon kunt opnemen, zorg dan dat je een fatsoenlijke voicemail hebt waarin je verzoekt een mail of whatsapp te sturen. 

Content marketing

Doe aan content marketing. Wat dat is? Zonder in een moeilijke uitleg te vervallen: content is lees-, luister of kijkmateriaal op internet. Via een video, podcast of blogartikel laat je klanten meer te weten komen over jouw bedrijf. Bovendien maakt het je onderneming beter vindbaar op Google. Als je een cateraar in Nieuw-Vennep bent en daar veel verhaaltjes over op internet zet, zullen mensen die ‘cateraar’ & Nieuw-Vennep intikken eerder bij jou uitkomen. Daarnaast zorgt content voor sympathie. Door je bedrijf en jezelf te laten zien, schep je een vertrouwensband met je achterban. Content marketing levert op de korte termijn vooral goodwill op, maar op de lange termijn een grotere klantenkring. 

Laat je zien: adverteer!

Adverteer om mensen in aanraking te laten komen met deze content. Je kunt wel een leuk filmpje op je website zetten hoe je bedrijf werkt en welke mooie producten je aanbiedt, het moet wel bekeken worden. Een advertentie op social media en websites als Nederlandinbedrijf.nl is daarbij natuurlijk geen overbodige luxe. Op nederlandinbedrijf.nl kun je gratis adverteren en zie je bovendien voorbeelden van leuke content. 

Teamviewer download: optimale communicatie met personeel en klant

Wanneer je een bedrijf runt waarbij veel mensen vanuit huis werken (in deze tijd geen uitzondering), wil je natuurlijk overzicht houden op het contact met de klanten dat je medewerkers hebben. Zoek even op ‘teamviewer download’, het is een app die op afstand toegang, ondersteuning en beheer geeft van de computers, apparaten en netwerkmachines waarmee men communiceert. Een must voor de algehele bereikbaarheid natuurlijk.

Maar vergeet de fysieke reclame niet

Alles digitaal voor elkaar? Toch is het zaak ook de ouderwetse vormen van promotie in stand te houden. Iets simpels als een visitekaartje wordt nog steeds gewaardeerd, zeker bij een wat oudere doelgroep. Het huis-aan-huis verspreiden van folders lijkt achterhaald, veel bedrijven hebben er nog steeds baat bij – anders gebeurde het immers niet meer. En flyers en posters vallen nog steeds op.