Adfunding
Image default
Vervoer en transport

Vervuiling van het bezorgen

Tegenwoordig worden veel bestelling bezorgd op een manier waarbij er uitstoot vrijkomt door het verzenden van een pakket, hierbij moet je denken aan de uitstoot van busjes en vliegtuigen bijvoorbeeld bij het mooi pakket versturen Surinam. Daardoor is het natuurlijk schadelijk voor de wereld en zijn ecosysteem, en moet er eigenlijk gekeken worden naar oplossingen hoe dit op een betere manier kan. Daardoor kan je altijd iets bestellen en uiteindelijk goed naar je bed gaan, wetend dat je niet op een vervuilende manier je spullen hebt gekregen. Vervuiling is namelijk een serieus probleem op de wereld en hoe dit verholpen kan worden is nog een uitdaging voor de mensheid.

Hoe ontstaat de vervuiling

De vervuiling die ontstaat bij levering is best groot in formaat, als je kijkt naar wat we met zijn allen uitstoten in een jaar. Daarbij moet je denken aan de uitstoot afkomstig uit vliegtuigen, busjes, en schepen die uiteindelijk ervoor zorgen dat jij op tijd je pakketje krijgt. Daardoor is het makkelijk om te zeggen dat je goed moet uitkijken voordat je wat besteld. Uitstoot ontstaat namelijk door de verbranding van het brandstof in deze voertuigen. Hierdoor ontstaat CO2 en dat vliegt uiteindelijk de lucht in, waardoor de aarde ook langzaam opwarmt. Hierdoor kan je realiseren dat je best veel voor uitstoot veroorzaakt als je dit ook bij de normale uitstoot optelt.

Hoe dit verminderen?

Hoe verminderen we nou met zijn allen de gemiddelde uitstoot op het bestellen van producten. Kijk bijvoorbeeld naar elektrische mogelijkheden. Er bestaan al wel elektra auto’s, waarbij er handig op een elektrische en vooral schone manier gereden kan worden. Daardoor is het een ding geworden dat het beter voor het milieu is als je elektrisch rijd. Het is alleen duur en daardoor is het nog niet mogelijk om dit voor bestelbusjes te zorgen. Maar in de toekomst kan er zeker met een ander oog naar worden gekeken.