Adfunding
Image default
Vervoer en transport

Bedrijfsverhuizing naar een nieuwe locatie

Bedrijfsverhuizing naar een nieuwe locatie

Een groeiend bedrijf betekent meer klanten, werk, personeel en dus ruimte en apparatuur. Dit vraagt om uitbreiding op termijn. Een bedrijfsverhuizing is vaak een grote ingrijpende operatie. Je wilt het liefst dat dit geen onderbrekingen oplevert en dat deze snel en vlekkeloos verloopt. Hiervoor moet een hoop gebeuren en gepland worden. Wij als verhuisbedrijf Wassenaar hebben veel ervaring met dergelijke verhuizingen en hebben al heel wat bedrijfsinventarissen verhuisd. Daarom geven we je een aantal tips om mee te beginnen.

Maak een tijdlijn

Een tijdlijn geeft overzichtelijk weer welke stappen genomen moeten worden. Wij raden aan om deze vroeg tijdig te maken en aan te vullen waar nodig. Vergeet hierbij niet om je werknemers op de hoogte te stellen en te denken aan het wijzigen van bepaalde verzekeringen, polissen en licenties. Maak daarbij ook een taakverdeling voor je personeel. Iedereen kan zijn steentje bijdragen met inpakken. Neem voor dit proces drie maanden wanneer je een klein kantoor hebt. Als je een middelgroot kantoor hebt is het verstandig om hier ten minste zes tot acht maanden van te voren mee te beginnen. Voor de dag zelf is het handig om een minutendraaiboek te maken. Dit kan in samenwerking met je verhuisbedrijf. Wanneer je een groot bedrijf runt is het handig om je verhuisbedrijf hier vanaf het begin bij te betrekken.

Maak een budget

Terwijl u uw verhuizing plant, moet u ook budgetteren voor de kosten van uw verhuizing. Houd hierbij ook rekening met onvoorziene kosten. Daarbij kan het dat er werk verricht moet worden op de nieuwe werkplek. Hiervoor is het handig een bouwbedrijf in dienst te nemen. Maak hier ook een kostenpost voor aan. De kosten van verhuizers moeten ook worden opgenomen samen met eventuele nieuwe meubels of andere benodigdheden. Om te kijken of je bedrijf financieel stabiel genoeg is voor een dergelijke verhuizing is dit een van de eerste stappen die je moet nemen.

Neem contact op met leveranciers en klanten

Tot slot is het van belang om je leveranciers op de hoogte stellen van de verhuizing. Zo worden verzend- en factuuradressen tijdig aangepast waardoor dit later geen problemen oplevert. Daarnaast moeten je klanten ook op de hoogte worden gesteld dat het bedrijf verhuist. Dit is meteen een goed moment voor een frisse blik op je huidige afnemers en marketing.  

https://oomenverhuizers.nl