Adfunding
Image default
Hobby en vrije tijd

Vriendschap in de astrologie

Vriendschap in de astrologie

Voor onheuglijke tijden is het concept van planetaire vriendschap in de Vedische astrologie gebruikt voor het voorspellen van iemands leven gebaseerd op zijn horoscoop. Wat het concept uniek maakt, is dat het geen parallel heeft in de westerse astrologie, maar met een grote efficiëntie op dezelfde wijze kan worden toegepast.

Het is de plaatsing van een planeet in een bepaald huis, teken en nakshatra die de mate van impact op iemands leven bepaalt. Wanneer een bepaalde planeet in een gunstig teken en een vriendelijke nakshatra wordt geplaatst, levert dit zeker buitengewone resultaten op. Echter, wanneer geplaatst in een teken of een nakshatra die ongunstig is, zouden de resultaten hoogstens normaal zijn.

Op dezelfde manier kunnen gunstige resultaten van een planeet  aanzienlijk worden weggenomen wanneer deze wordt geplaatst bij of wordt verwacht door een vijandige planeet. Integendeel, wanneer een bepaalde planeet wordt geplaatst met een benefide-planeet, zijn de verkregen voordelen bovendien wenselijk.

Er is een voorbeeld dat het concept van vriendschap en vijandigheid tussen planeten duidelijk illustreert. De heersende planeet van een huis kan gezien worden als de eigenaar van het huis en de planeet die daar verblijft kan gezien worden als de gast, die een tijdelijke bewoner is. Als de relatie tussen de huisbaas (de heersende planeet) en de huurder, wat de planeet is die tijdelijk wordt geplaatst, sympathiek is, zouden alle zaken van het huis op een soepele manier worden getransporteerd. In dit geval, wanneer het huis vriendelijk is, is de planeet die daar verblijft bevoegd en brengt het succes in alle zaken van het huis tijdens zijn planetaire fase.

Neutraliteit

Als er neutraliteit is tussen de heerser en de gast, brengt dit een bepaald niveau van harmonie. Er zouden problemen verschijnen, maar er zou een oplossing voor hetzelfde zijn. Als de huisheerser echter een vijand van de huurder is, beïnvloedt dit de zaken van het huis op een negatieve manier.

Het kan worden gezien als een kwestie van goed opschieten met andere mensen. Elke planeet heeft een duidelijke persoonlijkheid. Sommige persoonlijkheden komen samen met andere persoonlijkheden, en soms doen ze dat niet. Laten we een voorbeeld bekijken dat dit concept illustreert. De planeet Mercurius is gericht op het creëren van een hogere mate van verfijnde mentale discriminatie bij een individu. Maar in tegenstelling tot hetzelfde, is de planeet Jupiter  (regeerd over horoscoop Boogschutter) conceptueel tegengesteld aan discriminatie in alle vormen. Jupiter doceert ons karma in zijn hoogste en absolute vorm, en wanneer iemand deze perceptie bereikt, is er geen plaats voor discriminatie. Dit is het gevolg op het hoogste niveau, Karma begrijpt alles en alle beroepen. Dus hoewel Mercurius, net als elke andere planeet, Jupiter niet als een vijand ziet, ziet Jupiter Mercurius als een vijand.

Een bekwame astroloog is altijd in een positie om iemand door moeilijke tijden te leiden door de vereiste resoluties te vinden voor problemen waar iemand in zijn leven mee te maken kan krijgen. Astrologie, mits op de juiste manier gebruikt, kan als een zegen werken en iemand in staat stellen om het leven in de goede richting te brengen.