Adfunding
Image default
Gezondheid

Last van vermoeidheid en spierpijn?

Extreme vermoeidheid en spierpijn kan soms erg vervelend zijn, zeker als je sociale leven eronder lijd. Raadpleeg daarom altijd een Arts die kan je wellicht vertellen waar het aan ligt, vermoeidheid kan met meerdere dingen te maken hebben. In eerste instantie komt het vaak door een slecht slaap ritme, slaap is misschien wel een van de belangrijkste dingen die er is. als je voldoende slaapt functioneert je lichaam vaak beter, en ben je veel scherper. Zorg daarom altijd dat je voldoende slaapt dit is een van de grootste oorzaken van vermoeidheid.

Vermoeidheid en spierpijn op werk 

Veel vermoeidheid en spierpijn ontstaat op het werk, helemaal in de tijd waar we nu in leven. Te veel Nederlanders zitten hele dagen achter hun bureau, naar een scherm te kijken. Komen ze thuis gaan ze weer op de bank zitten, je lichaam is dan weinig in beweging. Dit is niet alleen slecht voor de gezondheid, maar ook voor je spieren. Dat veroorzaakt de spierpijn, daarom is het goed dat je tussen je werk door ook even een wandeling maakt. En een paar keer per week aan sport doet. Daarnaast kan spierpijn heel vervelend zijn en dat zorgt ook weer op zijn beurt voor vermoeidheid. Hele dagen op kantoor zitten is dus ook een oorzaak van Vermoeidheid en spierpijn.

Vermoeidheid en spierpijn bij kinderen

Je verwacht het misschien niet maar vermoeidheid en spierpijn komt ook voor bij kinderen. Helaas te veel is uit onderzoek gebleken. Uit datzelfde onderzoek is ook gebleken dat dit niet door de schoolbanken komt. Maar voornamelijk doordat ze te laat naar bed gaan, en niet voldoende slaap hebben gehad. Een volwassene kan beter zonder slaap dan een kind, maar het kan ook aan de thuissituatie liggen. Kinderen weten vaak niet hoe ze met bepaalde situaties om moeten gaan, zoals een scheiding of andere problemen thuis.