Adfunding
Image default
Financieel

Wat is de FIRE-beweging?

Wellicht heb je er al eens een keer wat van gehoord of misschien is dit pas de eerste keer dat je hierover leest: de FIRE-beweging wordt steeds populairder in Nederland. FIRE is een afkorting en het staat voor Financially Independent & Retire Early. Het is een levensstijl waarbij werken optioneel is en je meer tijd steekt in de dingen die je echt leuk vindt. Je werkt alleen als je het nut ervan inziet en als je hier zin in hebt. Hierbij ligt de nadruk voornamelijk op keuzevrijheid. Voor degenen die nog niet bekend zijn met deze term, hebben we dit artikel geschreven. Lees snel meer over de FIRE-beweging.

Voordelen van de FIRE-beweging

Om mee te doen met de FIRE-lifestyle zul je er voor moeten zorgen dat je geen schulden meer hebt, minder geld uitgeeft en dat je het geld dat je hier aan overhoudt aan het werk zet. Dit betekent dat je één of meerdere inkomens nodig zult hebben om mee te kunnen doen aan de FIRE-beweging. Dit klinkt misschien lastig, maar eigenlijk is veel meer haalbaar dan mensen denken. Een belangrijke aspect hierbij is namelijk je mindset waarbij je veel bewuster wordt op hoe jij je geld uitgeeft. Dit betekent niet dat je geen leuke dingen meer kunt doen, maar dat je het minder vaak zult doen. Hierdoor worden gewone activiteiten, zoals uitjes en overnachtingen, weer speciaal worden en tegelijkertijd zie je ook jouw eigen vermogen zien groeien.

Hoe kun je meedoen aan de FIRE-beweging?

Wil jij  ook meedoen aan de FIRE-beweging? Dat is zeker mogelijk. Alhoewel je een flinke hoeveelheid geld nodig hebt om financieel vrij te kunnen zijn, draait FIRE om je mindset en keuzevrijheid. Je kiest namelijk bewust waar je geld en moeite in steekt. Je zult namelijk beseffen hoeveel levensenergie elke euro jou kost en wat een uitgave pas echt waard is. Wil je meer weten of de FIRE-beweging en over financiële zaken? Lees dan snel meer op Automatischgeld.nl.