Adfunding
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe kunt u doucheverstoppingen voorkomen

Doucheverstoppingen voorkomen

Wist je dat je doucheverstoppingen kunt voorkomen door je sanitair regelmatig een beetje aandacht te geven? Het verhelpen van rioolverstoppingen vraagt veel tijd en moeite van uw kant. En het kan zijn dat u uiteindelijk toch een professional moet inschakelen om het sanitair probleem op te lossen. Gelukkig kost het voorkomen van doucheklompen heel weinig werk. Hier is hoe:

Voeg afvoergaasjes toe om doucheklompen te voorkomen.

De eenvoudigste manier om verstoppingen in de douche te voorkomen, is door de hoeveelheid smurrie die door de afvoer loopt te verminderen. Haar is de oorzaak van de meeste verstopte afvoeren. Probeer daarom je haar net voor het douchen te borstelen. Losse haren komen vast te zitten in de borstel en kunnen in de probleem worden gegooid in plaats van door de pijpen te lopen tijdens het wassen.

Installeer een gas afvoerscherm.

Dit kleine apparaat, ook wel haarvanger genoemd, zit in uw afvoer en vangt verdwaalde haren en vuil op voordat ze de kans krijgen om in uw leidingensysteem te stromen. Je moet het een of keer per maand legen (of meer als je grote shedders hebt), maar dat is een kleine prijs om te betalen voor een verstoppingsvrije doucheafvoer.

Regelmatig de afvoer doorspoelen kan doucheverstoppingen voorkomen.

Een haarvanger werkt om te voorkomen dat het meeste vuil in uw sanitair systeem komt. Het zal echter niet voorkomen dat olie er doorheen stroomt. Resten van douchelotions, conditioners en lichaamsoliën kunnen zich gemakkelijk ophopen en de afvoer verstoppen. Wekelijks doorspoelen kan helpen voorkomen dat uw doucheafvoer verstopt raakt. – Verstopping Riool –

Gebruik warm water.

Breng een grote pan water aan de kook en giet de helft in de afvoer. Wacht ongeveer vijf minuten en giet dan de rest. Deze eenvoudige onderhoudstaak voor sanitair helpt om alle smurrie die op de loer ligt in uw afvoerleidingen los te maken.

Natuurlijke oplossingen om doucheafvoeren schoon te houden.

Wilt u net dat beetje extra doen en ervoor zorgen dat uw sanitair schoon blijft? Agressieve chemicaliën zijn niet nodig, je hebt de oplossing waarschijnlijk al in je voorraadkast liggen.

Bakingsoda en azijn

Giet een half kopje baking soda in de afvoer. Volg dat met een half kopje witte gedistilleerde azijn en sluit de afvoer af. Laat het mengsel ongeveer een half uur staan en spoel het vervolgens af met heet of kokend water. Deze twee natuurlijke ingrediënten vormen samen een chemische reactie, waarbij ze schuimen en de leidingen in beweging brengen om zeepresten en vuil uit uw leidingsysteem te verwijderen. Als bonus helpt dit ook om aanhoudende geuren in de afvoer kwijt te raken. Voer dit eenvoudige sanitair onderhoud om de paar maanden uit, of wanneer u een trage afvoer of geurtjes opmerkt.

https://verstopping-riool.nl/