Adfunding
Image default
Dienstverlening

Waarom pakketten verzekeren?

Bij het verzenden van belangrijke pakketten is het altijd verstandig om ervoor te kiezen het pakket te verzekeren. Standaard is je pakket niet verzekerd. Wanneer het pakket beschadigd of zoek raakt dan is dit vaak voor eigen verantwoordelijkheid. In dit geval kunt u alleen schade of verlies van het pakket melden. Meestal verlies je de verzendkosten en de waarde van het pakket. Daarom is het verstandig om het pakket te verzekeren. Zorg er altijd voor dat kwetsbare producten goed worden ingepakt met bijvoorbeeld luchtkussen enveloppen.

Kans op schade verkleinen

Je wilt natuurlijk dat je pakket veilig en goed aankomt. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat het product goed is verpakt voordat het wordt verzonden. je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het product in bubbelplastic te verpakken om de kans op beschadiging te minimaliseren. De verpakking moet stevig zijn. Zo moet het pakket zo verpakt zijn dat het 1 meter zonder schade naar onder kan vallen. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat het label correct is. Als het verzendlabel niet correct is of niet kan worden gescand, wordt het pakket niet verzonden. Let er bij het aanbrengen van het label op dat je het altijd aan de langste kant van de verpakking plakt en er geen plakband op plakt

Hoe verzend je het?

Een van de meest voorkomende problemen die fout gaan, zijn onverwachte kosten. Omdat de verpakking bijvoorbeeld te zwaar of te groot is. Daarnaast moet zorgvuldig worden gecontroleerd of het door de juiste afzender is verzonden. DHL europlus is bijvoorbeeld alleen beschikbaar voor zakelijke klanten. Als je het gebruikt om dingen naar particuliere klanten te sturen, zul je ook extra kosten moeten betalen.

Je krijgt dus als webshop veel te maken met het verzenden van je pakket. Hoewel het dus makkelijk lijkt kan er dus veel mis gaan. Je moet met veel dingen rekening houden want als het mis gaat dan kan het oplopen in de kosten voor je bedrijf.

https://verpakgigant.nl/bubbeltjesplastic/