Adfunding
Image default
Bedrijven

Werk vinden in creatieve beroepen

Hou je ervan om creatief bezig te zijn? Van je hobby je werk te maken of een bijbaan waar je veel kunt leren naast je hobby? Vind je het leuk de nieuwste trends en ontwikkelingen bij te houden en direct uit te testen? Dan is een baan bij een creatief bedrijf de juiste keuze voor jou! Er zijn tegenwoordig een hoop creatieve bedrijven die nog opzoek zijn naar creatieve talenten. Het voordeel aan creatieve banen is dat je een hoop leert en dit je een stap verder brengt in je carrière naar je droombaan!

Solliciteer ook buiten de branche

Is er op het moment niks binnen de branche waarin je wilt werken? Kijk ook altijd buiten de creatieve branche. Tegenwoordig staan steeds meer bedrijven open voor een creatieve geest die met nieuwe inzichten komt. Het zorgt uiteindelijk voor meer omzet, geeft een frisse blik en je kunt nieuwe kanten opgaan. Het geeft je ook een beter beeld wat je wel en niet wilt. Zo kom je erachter dat de branche buiten je sector ook leuk kan zijn en je een stap dichterbij je droombaan kan brengen.

Een creatieve bijbaan combineren met je hobby

Het is lang niet altijd nodig om fulltime te werken om voldoende inkomen binnen te halen. Dit kan ook door een creatieve bijbaan te vinden en je de overige tijd volledig te focussen op je hobby. Zo kun je deels je inkomen halen uit je bijbaantje en de rest uit je hobby. Tot je genoeg verdient met je hobby kun je doorgaan met part time werken. Heb je nog niet voldoende ervaring opgedaan of weet je nog niet wat je later wilt doen? Dan kun je ook als freelancer aan de slag gaan. Het voordeel is dat je iedere keer te maken hebt met een nieuw project en je je portfolio makkelijker kunt uitbreiden. Het nadeel is dat je ook alle administratie goed zelf moet bijhouden.

Stuur open sollicitaties op en bespreek eventuele mogelijkheden

Heb je een tof online marketing bureau gevonden, maar hebben zij op het moment geen creatieve vacatures openstaan? Niet getreurd! Je kunt altijd en bij ieder bedrijf een open sollicitatie opsturen. Hierin kun je je motivatie uitwerken waarom je bij het beste online marketing bureau Rotterdam wilt werken en stel je een aantal mogelijkheden voor. Met een goede motivatiebrief staan de meeste managers er voor open een gesprek aan te gaan om verschillende opties te bespreken.

 

 

Advertentie: Adbull B.V. – SEO & linkbuilding bureau.