Adfunding
Image default
Bedrijven

Spoedcursus rijbewijs

Een rijbewijs halen kan erg veel tijd in beslag nemen. Sommige mensen zijn hier wel meer dan een jaar mee bezig. Echter hebben een aantal mensen al redelijke ervaring opgedaan in rijden buiten rijlessen om. Voor hen zijn de( voor de meeste mensen) 40 benodigde lessen dan ook echt veel te lang.  Voor mensen zoals dit zijn er spoedcursussen in het werkveld gebracht. Voordat je aan een spoedcursus of gewoon aan rijlessen begint moet je jezelf even afvragen of je voor rijlessen in een automaat wil gaan of liever traditioneel in een handgeschakelde auto.

Wat houdt een spoedcursus in?

Bij een spoedcursus kun versneld je rijbewijs halen. Een spoedcursus volgen zorgt ervoor dat jij je rijbewijs binnen 10 dagen zou kunnen halen. Voordat je aan een spoedcursus mag beginnen moet je eerst je theoriecertificaat gehaald hebben bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Hierna vragen de rijscholen samen met jou een gezondheidsverklaring aan. Daarna kan er eigenlijk direct al een praktijkexamen ingepland worden. Wanneer al deze stappen voldaan zijn zal de rijschool samen met jou de 10 rijlessen inplannen van heden tot aan de datum van het praktijkexamen.

Waar kun je een spoedcursus volgen

Er zijn meerdere rijscholen die een spoedcursus aanbieden, dit maakt het soms best lastig om een keuze te maken. Vooral wanneer je in een stad zo groot als bijvoorbeeld Breda woont. Wanneer je online zoekt op ‘’rijschool Breda’’ krijg je super veel resultaten. Zorg er voor dat je niet direct kiest voor de goedkoopste, maar maak eerder de keuze voor een rijschool waarbij jij je op je gemak voelt. Bij het volgen van een rijles is het namelijk zeer belangrijk dat je een klik voelt met je rijinstructeur, je brengt immers best een aantal uur met deze persoon samen door. Veel rijscholen bieden vaak een proefles aan. Neem deze dan ook zeker aan, zodat je een beeld krijgt van de organisatie voordat je jezelf bindt aan het bedrijf.

https://rijschoolbreda.nl/